Tartă mai gustoasă decât torturile, preparată din ingrediente simple (fără brânză dulce de vaci)!

Gustul acestei tarte minunate seamănă foarte mult cu cel al cheesecake-ului. Este foarte fin, aromat și apetisant. Poate înlocui un tort pe masa festivă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-100 g de unt;

-200 g de făină (7 linguri cu vârf);

-o linguriță de praf de copt;

-50 g de zahăr (2 linguri);

-o linguriță de zahăr vanilat;

-2 gălbenușuri medii.

Pentru umplutură:

-500 g de smântână fermentată min. 20% (20 linguri cu vârf);

-120 g de zahăr (5 linguri);

-o linguriță de zahăr vanilat;

-30 g de amidon de porumb (3 linguri);

-un praf de sare;

-2 albușuri medii;

-200 g de zmeură (puteți să o înlocuiți cu afine, vișine etc.).

Din aceste ingrediente veți obține o tartă cu diametrul de 20-21 cm și greutatea de 1.2 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută, praful de copt și un praf de sare într-un bol adânc. Scufundând periodic untul rece în ingredientele uscate, dați-l prin răzătoarea mare. Apoi amestecați rapid, ca să obțineți un aluat nisipos.

2.Amestecați gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilat. Adăugați-le în aluatul nisipos. Inițial amestecați cu lingura, după care frământați aluatul cu mâinile până se va aduna sub formă de bilă și va deveni neted, omogen. Dacă nu reușiți să-l adunați, adăugați 1-2 linguri de apă rece în el.

3.Divizați aluatul obținut în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3. Puneți-le în pungi de plastic și dați-le la congelator pentru 60 minute.

4.Cu 10-15 minute înainte de a scoate aluatul din congelator, pregătiți umplutura: bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul tos și zahărul vanilat în ele, continuând mixarea până la apariția vârfurilor persistente. Când întoarceți bolul cu fundul în sus, bezeaua obținută nu trebuie să cadă.

5.Adăugați amidonul de porumb în bezea, cernându-l printr-o sită măruntă. Amestecați cu spatula, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

6.Realizând același tip de mișcări, încorporați treptat (în 3 etape) smântâna fermentată în bezea.

7.Asamblați tarta: tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt. Ungeți-i pereții cu puțin unt.

8.Dați bucata mai mare de aluat prin răzătoarea mare și adăugați-o în tavă. Răspândiți-o uniform cu mâinile, după care presați-o bine cu lingura, modelând blatul viitoarei tarte. Acoperiți parțial și pereții tăvii, astfel încât să obțineți „pereți” cu înălțimea de 1.5-2 cm.

9.Adăugați umplutura în blatul obținut. Răspândiți-o uniform.

10.Așezați zmeura spălată și uscată pe suprafața compoziției de smântână. Puteți să folosiți și zmeură congelată, dar trebuie să o dezghețați în prealabil și să o uscați.

11.Scoateți bucata mai mică de aluat din congelator. Dați-o prin răzătoarea mare și răspândiți-o uniform pe suprafața umpluturii.

12.Coaceți tarta timp de 60 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, așezând tava pe raftul mijlociu. În timpul coacerii umplutura ei își mărește volumul, dar se lasă puțin după scoaterea din cuptor.

13.Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru minim 2 ore. Apoi scoateți-o din tavă și așezați-o pe un platou.

14.Presărați tarta cu zahăr pudră și decorați-o după cum vă place.

15.Porționați și serviți tarta cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!