Timbale din somon cu pappardelle de castravete! - Retete-Usoare.eu

Timbale din somon cu pappardelle de castravete!

Înainte de sărbătoare, e foarte important să avem timp pentru puțină odihnă și pentru a ne face frumoase. În astfel de momente, ne salvează aperitivele care pot fi pregătite din timp. Iată unul din ele – o combinație rafinată de somon afumat, crabi și cremă de brânză, servit cu „paste” de castravete.

INGREDIENTE:

-100 gr cremă de brânză;
-150 gr de cașcaval;
-300 gr de somon slab sărat sau afumat;
-100 ml de frișcă lichidă de 35%;
-200 gr carne fiartă de crabi;
-2 legături de mărar.

Pentru pappardelle:

-1 castravete mare;
-100 ml ulei de măsline;
-sare;
-2 linguri oțet de vin;
-2 linguri de zahăr;
-zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Tocați mărunt mărarul. Rupeți carnea de crabi de-a lungul fibrelor, înlăturând carapacea. Bateți crema de brânză cu frișcă, după care adăugați cașcavalul răzuit, carnea de crabi și mărarul. Amestecați.


2.Tăiați somonul în 16 fâșii subțiri.


3.Tapetați 8 forme mici, cu diametrul de 8-10 cm, cu folie alimentară. Așezați, în cruce, câte 2 fâșii de somon, marginile trebuie să atârne.


4.Puneți câte 2-3 linguri de umplutură în fiecare formă. Acoperiți cu marginile de somon – trebuie să stea una peste alta aproximativ 2,5 cm. Înveliți timbalele în folie alimentară, le presați ușor și le dați la frigider pentru 2 ore.


5.Amestecați, într-o cratiță, 3 linguri de apă și 2 linguri de zahăr și dați amestecul în clocot. Adăugați zeama și coaja rasă de lămâie, uleiul de măsline și oțetul. Condimentați cu sare, după gust și mai aduceți o dată până la punctul de fierbere. Luați sosul de pe foc și lăsați-l să se răcească complet.


6.Curățați castravetele de coajă. Îl tăiați fâșii subțiri cu un peeler de legume.


7.Înainte de servire, scoateți timbalele din forme și le aranjați pe platou. Alături, puneți pappardellele de castravete, stropiți cu sos și asezonați cu sare, după gust.
În loc de carne de crabi, puteți folosi surimi sau fileu fiert de somon.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...