Tort cu nuci și lapte condensat caramelizat — desertul cu gust irepetabil! - Retete-Usoare.eu

Tort cu nuci și lapte condensat caramelizat — desertul cu gust irepetabil!

Doriți să pregătiți un desert simplu, delicios, din ingrediente disponibile? Atunci rețeta tortului cu nuci și lapte condensat caramelizat este pentru dumneavoastră! Răsfățați-vă familia cu acest deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă;
-un pahar de smântână;
-1.5 pahare de zahăr;
-1.5 pahare de făină;
-½ pahar de pesmet;
-o linguriță de bicarbonat de sodiu;
-un pahar de nuci mărunțite (300 g);
-pudră de cacao — după gust (opțional).

Vezi: Masurarea ingredientelor

Pentru cremă:

-o conservă de lapte condensat;
-250 g de unt.

Pentru decor:

-ciocolată (opțional);
-nuci — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul, combinând toate ingredientele necesare, cu excepția pudrei de cacao. El trebuie să fie semilichid (vâscos).

2.Divizați aluatul în 2 părți egale. Adăugați pudră de cacao într-una dintre ele (sau în ambele).
3.Ungeți o tavă rotundă sau o tigaie cu pereții verticali cu unt (și fundul, și pereții) și presărați-o cu griș sau pesmet (însă anume grișul determină cea mai bună separare a blaturilor de pereții și fundul vasului).
4.Turnați prima parte de aluat în tavă și coaceți-o timp de 30-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Timpul exact de coacere depinde de cuptorul dumneavoastră. Verificați dacă blatul este gata prin testul cu scobitoarea.
5.Scoateți blatul copt din cuptor și din tavă (dacă l-ați copt în tigaie, pur și simplu răsturnați-o pe o farfurie plată). Lăsați-l să se răcească puțin, după care tăiați-l în 2 blaturi.
6.Procedați similar și cu cealaltă parte de aluat.
7.Dacă vă plac deserturile umede, însiropați puțin blaturile înainte de asamblarea tortului: cu apă îndulcită sau sirop diluat din dulceață. De asemenea, puteți utiliza un vin demisec sau demidulce în acest scop.
8.Pregătiți crema: fierbeți în prealabil conserva de lapte condensat (într-o cratiță cu apă, pe parcursul a 2 ore). Lăsați-o să se răcească, deschideți-o și combinați laptele condensat caramelizat, pe care l-ați obținut, cu untul, mixându-le până la omogenizare.

9.Dacă ați adăugat pudră de cacao într-o singură parte de aluat, asamblați tortul alternând blaturile albe cu cele întunecate. De obicei, noi așezăm un blat alb deasupra tortului, ca să se observe contrastul dintre el și crema maronie.
10.Așezați blaturile unul peste altul, ungându-le cu cremă. Ungeți și suprafața, și marginile tortului cu cremă (uniformizați locurile de unire a blaturilor, pentru ca tortul să fie aspectuos).

11.Decorați suprafața tortului cu ciocolată rasă sau cu glazură de ciocolată. Apoi presărați desertul cu nuci mărunțite (rar sau des, cu ornamente sau după propriul dumneavoastră plac…).
12.Lăsați tortul să se pătrundă pe parcursul a 2-3 ore, după care dați-l la frigider până la servire.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...