Tort formidabil, preparat fără coacere și fără gelatină!

Tort neobișnuit cu portocale, cacao și fulgi de cocos, pregătit fără coacere și fără gelatină, din cele mai disponibile ingrediente! Este foarte fin, gustos și moderat de dulce. Pur și simplu se topește în gură! 

INGREDIENTE:

-500 ml de suc de portocale (îmbuteliat sau proaspăt stors);

-45 g de amidon de porumb (4 linguri cu vârf);

-220 g de zahăr (12 linguri cu vârf);

-1 litru de lapte;

-140 g de griș (9 linguri cu vârf);

-2 linguri de pudră de cacao;

-2 linguri de fulgi de cocos;

-25 g de unt (o lingură);

-10 g de zahăr vanilat.

Noi am pregătit tortul într-o formă de silicon, destinată coacerii checurilor, cu volumul de 1.5 litri. Dar puteți să folosiți orice formă — metalică, de sticlă sau chiar un bol — ungând-o în prealabil cu ulei rafinat de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de portocale: turnați sucul de portocale într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați 50 g de zahăr și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

2.Fierbeți compoziția rezultată timp de 1 minut din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc mic, amestecând continuu. Ea trebuie să se îngroașe.

3.Transferați pudingul obținut într-o formă adâncă. Răspândiți-l uniform. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.

4.Pregătiți compoziția lactată: turnați laptele rece într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați grișul, 170 g de zahăr, zahărul vanilat și fulgii de cocos. Amestecați foarte bine cu ajutorul telului.

5.Fierbeți compoziția rezultată timp de 1 minut din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc mic, amestecând continuu. Ea trebuie să se îngroașe.

6.Luați-o de pe foc și adăugați untul în ea. Amestecați.

7.Transferați jumătate din compoziția rezultată în formă, răspândind-o uniform pe stratul de portocale.

8.Adăugați pudra de cacao (neapărat cernută, ca să nu apară cocoloașe) în compoziția rămasă. Amestecați până la omogenizare.

9.Răspândiți uniform compoziția de ciocolată pe stratul alb.

10.Lăsați tortul să se răcească până la temperatura camerei, după care acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru minim 3-4 ore, până se va închega complet.

11.Scoateți tortul din frigider și separați-l cu grijă de marginile formei, folosind un cuțit subțire. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați atent forma de pe suprafața lui.

12.Porționați și serviți tortul cu multă plăcere! Este foarte frumos, neobișnuit și gustos! Pudingul de portocale îi oferă o notă acrișoară deosebită și un gust irepetabil. Grișul din compoziția lui nu se simte — dacă nu știi că este acolo, nu-ți dai seama că îl mănânci.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!