Tortul din pesmeți „Misterul fineții” (fără coacere). Un desert extraordinar!

Compoziția acestui tort este destul de neobișnuită. De aceea, el are gust deosebit și aspect interesant. Este moderat de dulce, ușor și sățios. Noi am rămas impresionați de acest desert!

INGREDIENTE:

-200 g de pesmeți cu aromă de vanilie;

-80-100 g de nuci;

-80 g de prune uscate;

-80 g de caise uscate;

-70 g de ciocolată;

-70 g de unt.

Pentru cremă:

-360 g de brânză dulce de vaci;

-250 g de smântână fermentată;

-80 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-o linguriță de gelatină + 3 linguri de apă.

Pentru glazură:

-40 g de ciocolată;

-15 g de unt;

-2 linguri de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția pentru blaturi: spălați prunele și caisele uscate. Acoperiți-le cu apă fierbinte și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 10 minute, ca să devină mai moi. Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2.Mărunțiți pesmeții, prunele uscate, caisele uscate și nucile cu ajutorul blenderului. Puneți-le într-un bol adânc.

3.Topiți ciocolata și untul (noi le-am topit în cuptorul cu microunde — în reprize de 20 secunde la 900 W, amestecându-le după fiecare încălzire). 

4.Adăugați-le în bolul cu ingredientele mărunțite. Amestecați foarte bine. Veți obține o compoziție umedă și sfărâmicioasă, din care veți modela blaturile tortului.

5.Pregătiți crema: amestecați smântâna fermentată cu zahărul tos și zahărul vanilat. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul câtorva minute, pentru ca ultimele două ingrediente să se dizolve în smântână. 

6.După ce zahărul se va dizolva, bateți smântâna cu mixerul pe parcursul unui minut, ca să devină mai aerată.

7.Dacă brânza este granulară, treceți-o printr-o sită măruntă sau pasați-o cu blenderul, ca să devină păstoasă. Apoi adăugați-o în smântâna îndulcită și mixați crema până la omogenizare.

8.Dizolvați gelatina în apa rece și lăsați-o să se hidrateze. Apoi topiți-o pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde (8 secunde la 900 W), având grijă să nu o dați în clocot. 

9.Amestecați gelatina topită cu 2-3 lingurițe de cremă (adăugându-le treptat — astfel ea nu se va coagula deodată, când va intra în contact cu crema rece). Apoi încorporați-o în cremă, amestecând până la omogenizare.

10.Asamblați tortul: puneți un inel cu diametrul de 18 cm pe un platou. Pentru ca tortul să nu se lipească de pereții lui, tapetați-i cu folie acetat sau alt tip de folie alimentară.

11.Modelați primul blat din 6 linguri de compoziție sfărâmicioasă, răspândindu-o uniform pe platou și presându-o bine cu lingura.

12.Acoperiți primul blat cu 7-8 linguri de cremă.

13.Procedând similar, asamblați un tort din 5 blaturi și 4 straturi de cremă.

14.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru minim 4 ore.

15.Pregătiți glazura: topiți ciocolata împreună cu laptele și untul pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde (8 secunde la 900 W), amestecându-le până la omogenizare.

16.Turnați și răspândiți glazura pe suprafața tortului. Dați-l la frigider pentru 15 minute, pentru ca ea să se închege.

17.Îndepărtați inelul din jurul tortului.

18.Apoi porționați-l și serviți-l cu multă plăcere! Este umed, suculent și aromat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New