Tortul „Fetița de ciocolată” (fără coacere)!

Tortul „Fetița de ciocolată” constă din biscuiți însiropați de ciocolată și cremă rafinată de brânză. Este într-atât de fin, încât poate fi mâncat cu buzele. Se prepară ușor și rapid, fără coacere. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-280 g de biscuiți de ciocolată (fragezi, sfărâmicioși, de tipul „Petit Beurre”).

Pentru cremă:

-500 g de brânză dulce de vaci (umedă, fină, păstoasă) sau cremă de brânză;

-250 g de smântână fermentată 25-30% (sau 20%, dacă este separată în prealabil de zer prin tifon, sub greutate);

-120 g de zahăr pudră;

-20 g de zahăr vanilat;

-130 g de unt;

-20 g de pudră de cacao.

Pentru însiroparea biscuiților:

-100 ml de lapte;

-8 g de pudră de cacao (2 lingurițe);

-14 g de zahăr (2 lingurițe).

Pentru glazură:

-20 g de ciocolată neagră 50%;

-2 ml de ulei (o linguriță).

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru prepararea unui tort cu dimensiunile de 19 x 14 cm și înălțimea de 7 cm sau diametrul de 18 cm. Greutatea totală a desertului este de 1350 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția pentru însiroparea biscuiților: amestecați zahărul și pudra de cacao într-un pahar. Adăugați laptele fierbinte și amestecați foarte bine, până când celelalte 2 ingrediente se vor dizolva complet.

Dacă pudra de cacao nu s-a dizolvat complet, puneți compoziția pe foc și fierbeți-o pe parcursul unui minut.

2.Lăsați laptele cu cacao să se răcească.

3.Pregătiți crema: bateți untul moale și zahărul pudră cu mixerul pornit la viteză mare pe parcursul a 3-4 minute. Zahărul pudră trebuie să se dizolve complet, iar untul — să devină pufos, aerat și albicios.

4.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Adăugați zahărul vanilat, pudra de cacao și smântâna fermentată. Folosind mixerul pornit la viteză mică, amestecați totul până la omogenizare.

5.Încorporați treptat (în 2 porții) compoziția de brânză în untul bătut, amestecând de fiecare dată până la omogenizare cu ajutorul mixerului pornit la viteză mare. Veți obține o cremă pufoasă și fină!

6.Puneți 3 linguri de cremă într-un vas separat, acoperindu-l cu folie alimentară și dându-l la frigider. O veți folosi pentru uniformizarea suprafeței și marginilor tortului.

7.Tapetați forma cu folie alimentară, ungându-o în prealabil cu puțin ulei. Răspândiți o pătrime din cremă pe fundul ei.

8.Scufundați fiecare biscuit în laptele cu cacao, după care lăsați lichidul excesiv să se scurgă de pe el și așezați-l pe stratul de cremă din formă. Astfel modelați primul strat de biscuiți.

9.Procedând similar, adăugați încă 3 straturi de cremă și 3 straturi de biscuiți în formă, așezându-le alternant. Ultimul strat al tortului trebuie să fie format din biscuiți însiropați doar pe partea orientată spre stratul inferior de cremă.

10.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru minim 5-6 ore (preferabil, peste noapte).

11.Scoateți tortul din frigider și răsturnați-l pe un platou. Îndepărtați folia de pe suprafața lui.

12.Acoperiți-i și uniformizați-i suprafața și marginile cu crema pusă deoparte. Dați-l la frigider.

13.Pregătiți glazura: încălziți puțin ciocolata ruptă în bucățele pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde — doar până se va înmuia. Apoi adăugați uleiul în ea și amestecați cu telul până la omogenizare.

14.Transferați glazura obținută într-un poș. Tăiați-i un vârf și aplicați glazura pe tort.

15.Porționați tortul și serviți-l cu multă plăcere!

Pregătiți neapărat acest desert minunat, ca să-i răsfățați pe cei dragi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New