Tortul „Napoleon” cu cremă de vanilie și mere caramelizate!

Tortul „Napoleon” este un desert foarte moale, fin, cremos și incredibil de gustos! Fiecare gospodină trebuie să cunoască rețeta lui. Salvați-o chiar acum!

Dacă doriți, puteți să înlocuiți merele caramelizate cu banane sau piersici conservate. De asemenea, puteți să pregătiți tortul doar cu cremă de vanilie!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 g de făină;

-400 g de unt rece;

-150 ml de apă rece;

-2 linguri de smântână fermentată;

-2 linguri de oțet 9%;

-½ linguriță de sare.

Pentru crema de vanilie:

-1 litru de lapte;

-200 g de zahăr;

-3 ouă;

-70 g de amidon de porumb;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-200 g de unt.

Pentru umplutura de mere:

-500 g de mere;

-90 g de zahăr;

-3 linguri de apă;

-o linguriță de scorțișoară măcinată;

-o lingură de suc de lămâie.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu diametrul de 20 cm și greutatea de 2.5 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați apa rece, smântâna fermentată, oțetul și sarea.

2.Puneți făina cernută într-un bol adânc. Scufundând periodic untul foarte rece (ținut în prealabil la congelator) în ea, dați-l prin răzătoarea mare. Amestecați rapid făina și untul ras.

3.Realizați o adâncitură în mijlocul amestecului obținut și turnați soluția de smântână în ea. Amestecați repede aluatul cu mâinile. Nu trebuie să-l frământați, ci doar să-l adunați sub formă de bilă.

4.Puneți aluatul obținut într-o pungă de plastic și dați-l la frigider peste noapte.

5.Scoateți foietajul rece din frigider și tăiați-l în 12 bucăți egale. Cât timp lucrați cu o bucată de aluat, țineți-le pe celelalte în frigider.

6.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de blat rotund, cu grosimea de circa 2 mm. Puneți-l pe tava de copt și înțepați-l pe alocuri cu furculița.

7.Coaceți blatul timp de 6 minute, până va începe să se rumenească, în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

8.Decupați un cerc cu diametrul de 20 cm din blatul fierbinte. Adunați bucățile rămase, ca să le folosiți ulterior pentru decorarea tortului.

9.Procedând similar, pregătiți toate blaturile. Lăsați-le să se răcească.

10.Pregătiți crema: amestecați ouăle, zahărul tos și amidonul de porumb până la omogenizare, folosind telul și adăugând treptat 200 ml de lapte.

11.Turnați 800 ml de lapte într-o cratiță și puneți-l pe foc. Încălziți-l până va ajunge aproape de punctul de fierbere. Apoi adăugați compoziția de ouă și amidon în el, amestecând continuu.

12.Fierbeți crema pe foc mic, până se va îngroșa, amestecându-o în permanență. Cum numai vor apărea primele bule de fierbere, luați-o de pe foc.

13.Adăugați zahărul vanilat în cremă. Amestecați.

14.Transferați crema într-un bol curat și uscat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

15.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pe parcursul a 4-5 minute, până va deveni pufos și albicios.

16.Încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Drept rezultat, veți obține o cremă foarte fină și pufoasă.

17.Pregătiți umplutura de mere: curățați merele de coajă și cotoare. Tăiați-le în sferturi, iar sferturile — în feliuțe subțiri și transversale.

18.Amestecați apa și zahărul într-o tigaie. Fierbeți siropul timp de 60 secunde din momentul clocotirii, pe foc mic.

19.Adăugați sucul de lămâie. Clocotiți siropul pe parcursul a încă 2 minute.

20.Adăugați merele pregătite și scorțișoara măcinată. Caramelizați merele pe parcursul a 4-5 minute, până se vor înmuia, amestecând frecvent. Apoi lăsați-le să se răcească.

21.Asamblați tortul: ungeți mijlocul platoului cu puțină cremă și puneți primul blat pe el. Delimitați-l cu un inel reglabil. Răspândiți o lingură de umplutură de mere pe blat, după care ungeți-l cu 3-4 linguri cu vârf de cremă.

22.Procedând similar, suprapuneți blaturile. Ultimul blat nu trebuie uns cu umplutură și cremă. După ce veți termina de asamblat tortul, îndepărtați inelul reglabil din jurul lui.

23.Fărâmițați cu mâinile bucățile, care au rămas după uniformizarea marginilor blaturilor. Nu trebuie să le mărunțiți foarte tare.

24.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă. Apoi presărați-le cu „fulgii” rezultați din fărâmițarea bucățelelor de blat.

25.Lăsați tortul să se pătrundă peste noapte.

26.Înainte de servire presărați-l cu zahăr pudră.

27.Porționați și serviți deliciosul tort „Napoleon” cu cremă de vanilie și mere caramelizate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New