Trucuri cu draperiile!

Astăzi vrem să vă prezentăm o serie de trucuri diferite, dedicate temei draperiilor: cum puteți să le atârnați fără galerie (de exemplu, cu ajutorul benzilor cu arici, elasticului sau pistolului cu lipici fierbinte). De asemenea, vă vom spune de ce folosim colierele de plastic și oja pentru unghii în cazul draperiilor, cum puteți să creați cu ajutorul agrafelor de hârtie ceva nou din panglica pentru galerie, cum puteți utiliza clamele pentru hârtie pe draperii și multe altele.

1. FIXAREA DRAPERIEI CU BANDĂ CU ARICI

Probabil știți că există benzi autoadezive cu arici. După ce veți îndepărta folia de protecție de pe fiecare față lipicioasă, lipiți partea abrazivă a benzii cu arici pe rama geamului, iar pe cea moale și pufoasă — pe marginea draperiei. Apoi pur și simplu uniți cele 2 părți ale benzii, fixând draperia pe geam.

Draperiile subțiri se țin excelent pe asemenea benzi. Iar când nu veți mai avea nevoie de draperie, îndepărtați banda cu arici de pe rama geamului. De obicei, nu rămân niciun fel de urme de lipici!

2. FIXAREA CU ELASTIC

Îndoiți și coaseți marginile superioară și inferioară a draperiei, astfel încât să rezulte câte un „tunel” la nivelul fiecăreia dintre ele. Introduceți câte un elastic lung în aceste „tuneluri”, astfel încât ele să fie suficiente pentru „încrețirea” marginilor draperiei și să prezinte o porțiune exterioară, suficientă pentru cuprinderea ramei.

Întindeți elasticul de pe marginea superioară a draperiei și îmbrăcați-l pe marginea superioară a ramei geamului, astfel încât el să se alinieze cu garnitura ei de cauciuc.

Procedați similar cu elasticul de pe marginea inferioară a draperiei, îmbrăcându-l pe marginea inferioară a ramei geamului. 

Astfel draperia va acoperi tot geamul, fiind întinsă și aranjată.

Dacă vă este teamă că garnitura de cauciuc poate fi deteriorată de elastic, putem să vă asigurăm că acest lucru nu se întâmplă. Pur și simplu aveți grijă să nu întindeți prea tare elasticul!

3. FIXAREA CU LIPICI DIN AMIDON

Rețeta lipiciului: 2.5 linguri de amidon la 2 pahare de apă.

Amestecați apa și amidonul într-o crăticioară. Fierbeți-le până se vor transforma într-o compoziție vâscoasă.

Diluați compoziția vâscoasă cu 3-4 pahare de apă caldă și clătiți draperia în soluția obținută. Stoarceți-o bine și lipiți-o de sticla curată a geamului, întinzându-o bine cu ajutorul unei cârpe curate. Lăsați-o să se usuce.

Draperia fixată în acest fel poate fi dezlipită ușor de geam, când trebuie spălată. După aceasta lipiți-o în mod similar.

4. CLAMELE PENTRU HÂRTIE

Dacă vreți să acoperiți geamul deschis cu o draperie, pur și simplu agățați-o de el cu ajutorul clamelor pentru hârtie. Ele pot fi puse atât în partea superioară, cât și în partea inferioară a draperiei — pentru o fixare mai bună.

5. MINI GALERIA

Există galerii mici pentru perdele și draperii, care nu necesită sfredelirea geamului pentru fixare. Ele se introduc în dreptunghiuri sau pătrățele autoadezive, care se lipesc pe rama geamului. Se țin foarte bine și pot fi scoase cu ușurință.

6. COLIERELE DE PLASTIC (ȘORICEII)

Dacă aveți o galerie metalică, dar nu aveți inele pentru ea, puteți să le înlocuiți cu coliere de plastic.

Avantaje:

– galeria nu se zgârie în timpul alunecării colierelor pe ea;

-puteți să scoateți draperia cu tot cu coliere și să o spălați în mașina de spălat rufe.

7. DECORAREA CU OJĂ PENTRU UNGHII

Fixați inelele galeriei pe un suport de plastic sau polistiren cu ajutorul acelor cu gămălie. Apoi vopsiți-le cu ojă pentru unghii, alegând culorile și modelele, care vă plac și care se potrivesc designului încăperii. Lăsați-le să se usuce, după care adăugați cârligele sau clemele pe ele și agățați-le înapoi pe galerie.

8. FIXAREA UȘOARĂ A OCHEȚILOR 

Dacă nu aveți cu ce fixa ocheții pe draperia din pânză rugoasă și afânată, folosiți această metodă. Măsurați și realizați găurile în draperie: diametrul lor trebuie să fie cu 1 mm mai mic decât cel al ocheților. Introduceți partea inferioară a fiecărui ocheț în draperie, după care aplicați un cerc de lipici fierbinte în jurul ei și fixați partea superioară peste ea. Astfel ocheții se țin excelent, iar pânza draperiei nu se destramă.

9. FIXAREA PE CÂRLIGE

Ca să mascați cârligele, pe care atârnați draperiile, montați-le pe perete și agățați 2 dintre cele 4 fire de pe banda draperiei pe ele — cele inferioare sau cele superioare. Astfel cârligele nu vor fi vizibile — comparativ cu situația, în care se atârnă doar unul dintre cele 4 fire pe ele.

10. AGRAFELE PENTRU HÂRTIE

Prima variantă:

Dacă draperia este atârnată pe o galerie metalică, când o întindeți, ea devine liniară. Dacă nu vă place aspectul respectiv, ci îl preferați pe cel în falduri, încercați să uniți câte 2 bucle ale benzii pentru galerie cu agrafe mari pentru hârtie. 

A doua variantă:

Ca să rezolvați aceeași dilemă, puteți să divizați firele fiecărei bucle în 2 părți egale și să le fixați cu agrafe mari pentru hârtie — așa cum este prezentat în imaginea de mai jos. Drept rezultat, faldurile draperiei ies egale și mai îngrijite.

11. ARANJAREA PĂRȚII LATERALE A PERDELEI

Modelați falduri din tulul perdelei, începând de la nivelul taliei dumneavoastră. Apoi continuați să pliați perdeaua ușor spre inferior, după care reveniți la nivelul inițial. Fixați faldurile cu sistemul de prindere (în cazul nostru, un fir cu magneți la capete). Sprijinind sistemul de prindere cu mâna, trageți ușor faldurile spre lateral, ca să căpătați aspectul văluros al perdelei.

Spor la treabă!

New