Trucuri super utile în bucătărie! - Retete-Usoare.eu

Trucuri super utile în bucătărie!

Bucătăria este locul unde de cele mai dese ori predomină o atmosferă agitată. Atunci când aveți de gătit mult și repede în același timp, obosiți într-atât de mult încât nu mai simțiți gustul sărbătorii. Vă propunem câteva sfaturi, care vor transforma gătitul într-o plăcere. Utilizându-le, veți oferi un gust deosebit celor mai banale bucate. Încearcați-le, sunt extrem de utile!

1. Nu aruncați săgețile de usturoi verde. Din ele puteți pregăti un condiment aromat. Trebuie doar să le tocați mărunt și să le prăjiți în ulei de floarea soarelui. Sunt perfecte pentru mâncărurile de legume.

2. Atunci când pregătiți tocătura pentru chiftele, adăugați 2 albușuri bătute spumă. Veți obține niște chifteluțe pufoase și delicioase.

3. Următorul truc este pentru gospodinele care utilizează mașinile de făcut pâine. Adăugați în aluat 3-4 linguri de griș și pâinea va deveni mai densă.

4. Pregatiți un sos de iaurt simplu, pentru carne sau pentru o salată de legume. Amestecați 150 gr de iaurt natural, 2 lingurițe suc de lămâie, 1 cațel de usturoi și mărar după gust.

5. Dacă doriți să aveți pe masă o salată de legume la fel de gustoasă ca într-un restaurant, atunci adaugați în el un vârf de cuțit de vanilie. Această combinație pare ciudată, dar fiți siguri, chiar functionează!

6. De fiecare dată când coaceți chec cu fructe, neapărat adăugați în aluat niște ghimbir, nucșoară, vanilie sau scorțișoară. Iar pentru un desert și mai aromat, puteți adăuga în aluat 1-2 linguri de coniac.

7. Orice mâncare de legume va deveni mai gustoasă și sățioasă, dacă împreună cu condimentele, o veți îmbogăți cu un mix de usturoi și arahide, măcinate în blender în proporții de 1:1.

8. Încercați să transformați un pilaf ordinar în unul festiv și apetisant, adăugând în el semințe de rodie.

9. Pregătiți crusta pentru bătute? Adaugați si un pic de bere! Rețeta e simplă: 2 ouă, 5-6 linguri de făină, 200 gr maioneză și 200 ml de bere blondă, iar rezultatul – bătute pufoase și extrem de gustoase.

10.  Niciodată să nu bateți albușurile reci. Dacă ouăle sunt păstrate la frigider, lăsațile 5 minute să ajungă la temperatura camerei. Iar dacă nu doriți să obtineți un aluat prea uscat, nu bateți albușurile prea mult.

Aceste trucuri sunt super utile în bucătărie. Utilizați-le atunci când aveți nevoie. Suntem siguri că aveți și voi câteva la îndemână și așteptăm să le împărtășiți cu noi!

loading...