Turtițe din mălai și brânză ,,Chvishtari'' — un deliciu inegalabil! - Retete-Usoare.eu

Turtițe din mălai și brânză ,,Chvishtari” — un deliciu inegalabil!

Aceste turtițe delicioase cu brânză, din bucătăria georgiană, acoperite cu crustă crocantă și rumenă, se deosebesc de mchadi (un fel de mâncare foarte asemănător) prin faptul că nu se pregătesc din mălai grunjos, ci din unul foarte fin (făină de porumb). De fapt, ele se prepară dintr-un aluat de porumb, amestecat cu brânză Suluguni dată prin răzătoare sau adăugată ca umplutură. Echipa noastră se grăbește să vă ofere rețeta lor!

INGREDIENTE:

-450 g de făină de porumb (mălai foarte fin);

-un ou;

-400 ml de apă carbogazoasă;

-300 g de brânză Suluguni (brânză în saramură, din lapte de oaie pasteurizat, de capră, de vacă, de bivoliţă sau un amestec al acestora, gustul este curat, sărăţel şi acru, are capacitatea de a se întinde şi a forma straturi);

-100 ml de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați oul cu apa carbogazoasă . Adăugați treptat făina de porumb și frământați aluatul.

2.Dați brânza Suluguni prin răzătoarea mică și încorporați-o în aluat. Dacă doriți, puteți să o tăiați în bucățele și să o înveliți în aluat. Vă recomandă ca, în timpul modelării turtițelor, să vă ungeți mâinile cu ulei.

3.Așezați turtițele pe o tigaie cu ulei încins și prăjiți-le pe ambele părți, până la apariția crustei aurii.

Turtițele georgiene pot fi folosite atât în calitate de pâine, cât și ca mâncărică separată. Nu trebuie să subapreciați chvishtari — ele sunt foarte sățioase. Și, probabil, nu există „însoțitoare” mai bune pentru supă decât ele. Indiferent de modul, în care veți utiliza brânza (rasă sau bucățele), turtițele se prepară rapid. Iar dumneavoastră ce variantă veți alege?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...