Udați roșiile, castraveții și ardeii cu această soluție! Recolta va fi colosală!

Îngrășămintele pentru grădină sunt foarte diverse: minerale și organice. Iar astăzi vrem să vă propunem unul, care este și organic, și absolut gratuit. Oricine poate să-l prepare acasă! El conține azot și multe alte micro- și macroelemente, care influențează pozitiv dezvoltarea plantelor și contribuie la creșterea recoltei. Poate înlocui îngrășămintele minerale din comerț, bălegarul etc. Poate fi utilizat pentru fertilizarea tuturor culturilor legumicole: începând cu 2 săptămâni de la plantarea lor în grădină și până când ele vor începe să formeze fructe.

Acest îngrășământ nu trebuie folosit frecvent pentru fertilizarea rădăcinoaselor (morcovi, cartofi, ridichi, sfeclă roșie etc.), deoarece el stimulează mai mult dezvoltarea părților vegetative. Bineînțeles, puteți să-l aplicați la început, ca să stimulați creșterea lor inițială.

AVEȚI NEVOIE DE:

-buruieni (oricare, dar vă recomandăm să adăugați urzici și frunze de păpădie — sunt foarte bogate în elemente minerale);

-o mână de pământ;

-½ linguriță de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă + 100-150 ml de apă caldă;

-apă stătută, la temperatura camerei.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați sau rupeți buruienile în bucăți cu lungimea de 5-10 cm. Puneți-le într-un recipient încăpător (noi am folosit o găleată de 16 litri) și presați-le cu mâna, umplând 2/3 din volumul lui.

2.Turnați apă stătută în vasul, în care ați pus buruienile, acoperindu-le complet și umplând ¾ din volumul vasului.

3.Dizolvați drojdia în apa caldă. Lăsați-o să se activeze pe parcursul a 5 minute. Apoi adăugați-o la celelalte ingrediente.

Folosirea drojdiei este opțională, dar ea permite fermentarea mai rapidă. Dacă aveți mult timp la dispoziție, puteți să nu o adăugați. Îngrășământul fără drojdie este gata în 1-1.5 săptămâni, dacă afară este cald (25-30°C‌). Îngrășământul cu drojdie se prepară în 3-5 zile.

4.Adăugați o mână de pământ în găleată. Amestecați foarte bine cu ajutorul unui băț.

5.Acoperiți vasul cu un capac, ca să nu pătrundă aerul în interiorul lui. Puneți-l într-un loc însorit și lăsați buruienile să fermenteze pe parcursul a 3-5 zile. În timpul acestui proces trebuie să le amestecați de 1-2 ori în fiecare zi. Îngrășământul este gata, când fermentarea încetează: frunzele se fărâmițează complet (rămân doar bucățele de tulpină în soluție) și soluția capătă o nuanță verzuie, băltoasă.

6.Diluați infuzia de iarbă cu apă stătută: 1 litru de infuzie la 10 litri de apă. 

7.Udați plantele cu soluția obținută: 1 litru din ea pentru fiecare plantă.

8.Fertilizările cu infuzie de iarbă pot fi aplicate o dată la 2 săptămâni, până la începutul formării fructelor. Patru asemenea fertilizări per sezon sunt suficiente.

Spor la grădinărit!

New