Un covor frumos fără coasere sau tricotare: o tehnică primitivă cu o istorie străveche!

Recurgând la această tehnică, moștenită de la străbunicele noastre, toate articolele vechi de care nu mai aveți nevoie pot fi reciclate cu ușurință. Covorașul fermecător din cordele nu se va desface în timpul utilizării. Acesta nu are nevoie de nici o bordură suplimentară, și asta pentru că vă vom arăta cum să utilizați o tehnică tradițională, fără utilizarea croșetei.

Cel mai bine pentru acest covoraș se potrivesc maiourile elastice. Începeți prin a le tăia pe acelea de care nu mai aveți nevoie în fâșii lungi de 2,5 până la 5 cm lățime.

Este important ca lățimile fâșiilor să fie identice, astfel încât covorul să aibă aceeași densitate și să arate ca unul confecționat la fabrică. Atunci când veți calcula dimensiunea, să luați în considerare faptul că materialul elastic se va micșora în lățime din cauza elasticității materialului, dar lungimea va rămâne aceeași.

Instrumentul de lucru pentru acest covoraș va fi o mașină artizanală pe care o veți construi singuri. Acesta este foarte ușor de făcut și constă dintr-un cadru dreptunghiular cu cuie bătute în fiecare centimetru din părțile laterale. Înainte de a bate cuiele, trebuie să faceți un marcaj. Cel mai important lucru este ca acesta să fie același pe ambele părți.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți o ață rezistentă și să creați traiectorii în zigzag pe toată suprafața suportului.

Treceți cordeaua prin orificiul de jos și faceți un tiv pentru a o fixa în siguranță de suport, apoi duceți-o la colțul de sus.

Trageți cordeaua pe toată lungimea suportului în formă de val, la sfârșit faceți o întoarcere și începeți să vă deplasați în direcția opusă, respectând principiul „tablă de șah”.

Atunci când veți schimba culorile, tăiați și coaseți benzile împreună. Folosiți același principiu pentru a uni benzile dintr-un rând, dacă este necesar.

Pentru a realiza un covor de casă dens, folosiți un pieptene cu dinții rari. Acesta va servi drept trăsură. Rândul nou așezat pe întreaga lungime trebuie pur și simplu presat cât mai aproape de marginea de lucru.

Când veți ajunge la capăt, să introduceți cordeaua prin orificiul aței care se ține de primul cui și apoi să faceți un tiv.

Îndepărtați cu grijă covorașul de pe suport, eliberând buclele pivotante formate în acest proces, una câte una.

În cazul în care se constată o defecțiune, aceasta poate fi întotdeauna eliminată rapid printr-o simplă schimbare a firului care să corespundă.

Acum covorul este gata, tot ce mai rămâne de făcut este să îi găsiți un loc potrivit în locuința dvs.

New