Un desert deosebit de gustos - pandișpanul aerat, pufos, crema delicioasă, nu va lăsa pe nimeni indiferent! - Retete-Usoare.eu

Un desert deosebit de gustos – pandișpanul aerat, pufos, crema delicioasă, nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Gustul copilăriei noastre, doar puțin modificat datorită pastei speculoos.

INGREDIENTE:

Pentru blatul de vanilie:

– ½ pliculeț praf de copt;

-2 lingurițe de vanilie;

-120 gr de unt moale;

-200 gr de zahăr;

-5 ouă;

-200 gr de făină.

Pentru blatul de ciocolată:

-½ pliculeț praf de copt;

-200 gr de ciocolată neagră;

câteva picături esență de portocale(opțional);

-120 gr de unt moale;

-200 gr de zahăr;

-200 gr de făină;

-5 ouă.

Pentru montare:

-pastă tartinabilă cu ciocolată și nuci (nutella);

-400 gr de pastă, cremă tartinabilă speculoos;

-1 albuș;

-ornamente de ciocolată;

-zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul de vanilie. Tapetați tava cu hârtie de copt. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă tare cu un praf de sare.Separat, bateți gălbenușurile cu zahăr, vanilie și untul moale. Adăugați făina și praful de copt.

2.Încorporați albușurile spumă și amestecați cu grijă. Turnați aluatul în formă și dați la cuptorul preîncălzit până la 180 °C timp de 15 minute. Scoateți blatul din formă, îndepărtați hârtia de copt și așezați-l pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

3.Pregătiți blatul de ciocolată. Pentru blatul de ciocolată repetați pașii indicați anterior. Doar mai adăugați ciocolata topiă în 2 linguri de lapte combinată cu esență de portocale. Amestecați bine aluatul și dați-l la cuptor.

4.Tăiați blaturile pe orizontală pentru a obține câte 2 blaturi. Așezați un blat de ciocolată și acoperiți-l cu un strat de nutella. Urmează un blat de vanilie acoperit cu pastă tartinabilă speculoos. Repetați blaturile și stratul de nutella. Presați ușor prăjitura, nu e grav dacă crema va curge înafara balturilor.

5.Pregătiți fondantul(Glazura din albus de ou). Mixați albușul, adăugând treptat zahărul pudră, până capătă textura necesară(se obține o consistență pastoasa) ca să acoperiți prăjitura. Atenție, trebuie să urmați pașii rapid, pentru că fondantul se întărește odată ce se răcește. Acoperiți prăjitura cu fondant și presărați-o cu ornamente de ciocolată.

Dați prăjitura la rece peste noapte pentru un aspect frumos și pentru ca pastele tartinabile să se întărească. Apoi tăiați și nivelați marginile. Porționați prăjitura și serviți-o cu ceai sau cafea.

 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...