Un desert simplu, economic și gustos: seamănă cu minciunelele, dar este moale!

Merită să încercați această rețetă simplă! Este vorba despre desertul italian „Guanti” („Mănușile”).

INGREDIENTE:

-5 ouă;

-100 g de zahăr (sau după gust);

-50 ml de lapte;

-25 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (+ pentru prăjit);

-25 ml de lichior sau votcă;

-sucul stors dintr-o lămâie;

-coaja rasă de pe o lămâie;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat;

-550-700 g de făină (în funcție de calitatea ei);

-5 g de bicarbonat de sodiu;

-zahăr pudră — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți foarte bine ouăle și zahărul cu telul, pentru ca ultimul să se dizolve.

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, lichiorul, laptele și sucul de lămâie. Amestecați.

3.Adăugați un praf de sare, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Amestecați.

4.Adăugați treptat făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Inițial amestecați cu lingura sau spatula, iar apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile pe parcursul câtorva minute, până când va deveni omogen. În același timp el trebuie să fie moale și nelipicios (nu-l îmbibați cu prea multă făină).

5.Modelați aluatul sub formă de bilă și așezați-l pe masa presărată cu făină. Acoperiți-l cu un bol și lăsați-l să se „odihnească” timp de 30 minute.

6.Divizați-l în 2 bucăți, modelându-le sub formă de bile. Cât timp lucrați cu una dintre ele, acoperiți-o pe cealaltă cu bolul, ca să nu i se usuce suprafața.

7.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bilă de aluat într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 3-4 mm.

8.Tăiați blatul în 5 fâșii lungi, cu lățimea de 6-7 cm. Apoi tăiați fâșiile în jumătăți transversale. Drept rezultat, veți obține 10 dreptunghiuri de aluat.

9.Tăiați marginile lungi ale fiecărui dreptunghi cu cuțitul sau cu ajutorul unei forme triunghiulare mici (noi am folosit partea inferioară a unei inimioare metalice pentru decuparea biscuiților), astfel încât să le oferiți un aspect dințat.

10.După aceasta îndoiți dreptunghiul în jumătate (în direcție longitudinală). La sfârșit presați ușor cu degetul marginea netedă.

11.Oferiți fâșiei duble de aluat forma de inel.

12.Procedând similar, modelați toate preparatele.

13.Prăjiți fiecare preparat într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se va rumeni. În timpul prăjirii rulați-l energic cu ajutorul unui bețișor (noi am folosit o pereche de bețișoare pentru sushi).

14.Lăsați „mănușile” să se răcească puțin, după care presărați-le cu zahăr pudră.

15.Serviți-le cu multă plăcere! Ele sunt moi, pufoase, gustoase și moderat de dulci (dacă doriți, puteți să adăugați mai mult zahăr în aluatul lor).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New