Un mod revoluționar de preparare a pieptului de pui. Asemenea file suculent nu ați mai gustat până acum! - Retete-Usoare.eu

Un mod revoluționar de preparare a pieptului de pui. Asemenea file suculent nu ați mai gustat până acum!

Heston Blumenthal este un bucătar autodidact nemaipomenit de talentat, care adoră să realizeze diverse experimente cu produsele alimentare. Datorită curiozității și dorinței sale de a înțelege procesele fizice și chimice, care se produc în timpul gătirii, el descoperă în mod continuu noi modalități de preparare a celor mai obișnuite alimente.

Acest alchimic culinar a inventat un mod revoluționar de preparare a pieptului de pui, prin care acesta iese foarte suculent. De fapt, dacă este pregătită la temperatură mare, carnea de pasăre se comprimă și propriu-zis își elimină toată zeama. Iar dacă temperatura din cuptor va fi moderată, aceasta se va coace într-un mod minunat și sucurile ei nu vor dispărea.

INGREDIENTE:

  • un kg de piept de pui;
  • un litru de apă;
  • 4 linguri de sare;
  • 2 linguri de unt;
  • o linguriță de sare de mare;
  • 0.5 linguriță de pulbere de usturoi;
  • 0.5 linguriță de piper negru (măcinat);
  • 0.25 linguriță de boia.

MOD DE PREPARARE:

1. Inițial trebuie să marinați pieptul de pui într-o soluție salină. Dizolvați 4 linguri de sare obișnuită într-un litru de apă și introduceți carnea în soluția obținută pentru 15-20 minute. Dacă aveți mult timp disponibil, lăsați carnea în saramură pe parcursul a 4-8 ore, păstrându-o la frigider.

2. Uscați carnea și așezați-o într-o tavă de copt.

3. Ungeți-o cu unt topit și presărați-o cu sare marină și condimente.

4. Coaceți carnea de pui în cuptorul preîncălzit până la 90ºC, timp de 35-45 minute.

5. Apoi scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 45 minute.

6. Pentru ca pieptul de pui să se acopere cu crustă rumenă, introduceți-l pentru încă 5-10 minute în cuptorul preîncălzit până la 260ºC.

Toți cei care au pregătit carnea de pui după rețeta lui Heston Blumenthal au remarcat gustul incredibil și suculența ei. Încercați acest mod de preparare și veți refuza să preparați carnea de pui după alte rețete!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...