Un mod simplu de creștere a recoltei de castraveți!

Cultivarea castraveților este interesantă. Ei pot fi crescuți prin diverse metode. Ne place mult modul de cultivare, prin care pur și simplu se ia pământ și se presară în jurul tufei. Acest truc simplu și eficient contribuie la creșterea recoltei: plantele devin maxim de puternice și perioada lor de rodire se prelungește. Este absolut gratuit!

AVEȚI NEVOIE DE:

-foarfece de grădinărit;

-mănuși de grădinărit;

-substrat fertil (compost, humus) sau mulci natural (iarbă, fân).

MOD DE LUCRU:

1.Culegeți castraveții (chiar și pe cei mici) din partea inferioară a tufei. Apoi tăiați-i frunzele inferioare, folosind foarfecele de grădinărit.

2.Lăsați secțiunile rezultate să se usuce pe parcursul câtorva ore. De exemplu, puteți să tăiați castraveții și frunzele într-o zi, iar în următoarea zi să realizați procedura, despre care vă vom povesti în continuare.

3.După aceasta mușuroiți baza fiecărei tufe cu sol umed (nu foarte ud) și afânat, având grijă să nu lezați rădăcinile ei, deoarece acestea sunt destul de superficiale.

4.Drept rezultat, în jurul mușuroaielor vor exista denivelări. Puteți să le completați cu pământ fertil (compost pur, sol combinat cu compost sau sol combinat cu humus) sau pur și simplu să le mulciți (iarbă proaspăt cosită, paie, fân).

Realizând această procedură, veți îmbunătăți starea solului și veți oferi mai mulți nutrienți tufelor de castraveți. De asemenea, pe tulpina mușuroită se dezvoltă rădăcini noi și, drept consecință, tufa de castraveți devine mai puternică.

Mușuroirea poate fi realizată o dată sau de mai multe ori pe sezon — pe măsura golirii tulpinii inferioare și în funcție de înălțimea parcelei (aceasta este limitată pe paturile ridicate).

Dacă veți realiza mușuroirea de mai multe ori pe sezon, completând de fiecare dată pământul din jurul tufelor cu substrat fertil, veți observa că parcela nu va deveni secătuită după cultivarea castraveților, ci va rămâne fertilă și va putea fi utilizată și în următorul sezon, fără să fie necesare multe îngrășăminte.

Spor la grădinărit!