Un tort minunat fără coacere cu marshmallow și brânză! - Retete-Usoare.eu

Un tort minunat fără coacere cu marshmallow și brânză!

M-am îndrăgostit de acest extraordinar tort fără coacere cu marshmallow și brânză! Blatul subțire și cel mai gingaș și aerat sufleu –  o adevărată încântare! Când îl mănânci primești doar plăcere: este moderat de dulce, cu cremă fină și sărac în grăsimi. Este o combinație de ingrediente într-atât de perfectă, încât te face să mai ceri o felie! Iar dacă aveți un copil care nu este amator de brânză acest tort vă va fi de ajutor! Am încercat cu propriul copil – nu îl poți opri din mâncat. Vă invit să vă alintați familia cu ceva gustos și sănătos și să preparați acest tort fără coacere cu marshmallow și brânză. Nu vă faceți griji: este foarte ușor și rapid de pregătit, iar ingredientele sunt accesibile.

INGREDIENTE:

 • 300 gr de biscuiți digestivi;
 • 115 gr de unt;
 • 500 gr de brânză de vaci;
 • 400 gr de marshmellow;
 • 200 gr de smântână;
 • 1 lingură suc de lămâie;
 • 50 gr de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

 1. Pregătiți blatul: zdrobiți biscuiții cu ajutorul unui blender sau cu un sucitor. Puneți biscuiții pe fund și treceți câteva ori cu sucitorul peste ei. Sfărâmați porții mici, nu toți o dată.
 2. Topiți untul și amestecați cu biscuiții.
 3. Turnați amestecul într-o formă cu pereți detașabili (eu am folosit de 22 cm, puteți folosi și mai mică, atunci tortul va fi mai înalt). Presați cu grijă, trebuie să obțineți un strat dens și uniform.
 4. Dați la frigider pentru 20-30 de minute până se întărește blatul.
 5. Pregătiți sufleul: bateți brânza, smântâna și zahărul pudră cu un blender până la omogenizare. Dacă nu aveți blender treceți brânza printr-o sită, apoi amestecați cu smântâna și zahărul.
 6. Topiți marshmellow-ul într-un bol mare, în cuptorul cu microunde începând cu 20 de secunde și mărind timpul treptat. Marshmallow-ul trebuie să crească de 2 ori în mărime, să devină aerat și foarte moale. Îl puteți topi și la bain marie.
 7. Sfat: eu am folosit marshmellow de căpșuni, poate fi utilizat oricare altul. La dorință puteți adăuga și colorant alimentar atunci când e topit.
 8. Amestecați marshmellow-ul, sucul de lămâie și brânza până capătă consistența smântânei.
 9. Scoateți blatul, ungeți marginile formei cu puțin ulei, turnați sufleul și dați iarăși la frigider pentru 4-5 ore sau pe noapte.
 10. Scoateți tortul din formă: dacă sufleul se desprinde greu de pereți, treceți cu un cuțit subțire pe margine, sau încălziți marginile exterioare ale formei cu foenul.
 11. Pentru decor puteți folosi orice fructe, ciocolată topită sau jeleu.

În blatul de biscuiți se pot adăuga stafide, nuci, cacao. Tortul este foarte fin și gustos, va fi pe placul tuturor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...