Utilizarea neobișnuită a spumei de ras în gospodărie. Posibilități incredibile!

Cu ajutorul spumei de ras puteți nu numai să îndepărtați părul nedorit de pe față, ci și dezordinea din casă!

1. VOPSELE DE CASĂ

Adăugați puțin colorant alimentar într-o cantitate mică de spumă de ras. Amestecați până la omogenizare. 

Asemenea vopsele se înlătură ușor de pe orice suprafețe, ceea ce este foarte confortabil și permite jocul fără griji.

2. CURĂȚAREA ȘI LUSTRUIREA INOXULUI

Dacă trebuie să curățați și să oferiți luciu suprafețelor din inox, folosiți spuma de ras și un burete nou. Cu ajutorul ei veți oferi un aspect splendid cratițelor, tigăilor, ceainicelor și chiar și frigiderului.

3. ÎNDEPĂRTAREA OJEI DE PE CUTICULE

Puține femei reușesc să aplice în mod ideal oja pe unghii. Spuma de ras este de folos, când oja ajunge pe cuticule. Aplicați-o și lăsați-o să acționeze pe parcursul câtorva secunde: ea înmoaie piele și îndepărtează resturile de ojă de pe ea.

4. ÎNLĂTURAREA PETELOR DE PE COVOR

Aplicați un strat subțire de spumă pe pată, după care ștergeți-o cu o cârpă umedă. Lăsați covorul să se usuce. Apoi treceți cu aspiratorul pe locul uscat.

5. ABURIREA OGLINZII

Dacă oglinda din baie se aburește, aplicați spumă de ras pe suprafața ei cu ajutorul unui burete. Lăsați-o să acționeze timp de 30 secunde, după care îndepărtați-o de pe oglindă cu o cârpă uscată. Astfel suprafața oglinzii va respinge apa și nu se va mai aburi.

Puteți să realizați același lucru cu alte suprafețe de sticlă: geamuri, uși sau ochelari.

6. CURĂȚAREA BIJUTERIILOR

Când bijuteriile își pierd luciul, puteți să le curățați cu spumă de ras, deoarece ea este foarte fină și nu deteriorează suprafața lor. Pur și simplu ștergeți-le cu un burete, pe care ați aplicat spumă de ras, iar apoi uscați-le foarte bine.

7. UNGEREA BALAMALELOR UȘILOR

Dacă ușa scârțâie foarte tare, scoțând sunete insuportabile, puteți să-i ungeți balamalele cu spumă de ras. Astfel scârțâitul va dispărea pentru câteva zile. Între timp puteți să cumpărați un ulei special pentru asemenea probleme.

8. CURĂȚAREA PLITEI

Dacă nu vreți să lăsați zgârieturi pe suprafața plitei, pe care se găsesc pete uscate de grăsime, aplicați spumă de ras cu apă pe ea și lăsați-o să acționeze pe parcursul câtorva minute. Apoi îndepărtați-o cu ajutorul unei cârpe moi.

9. ARSURILE SOLARE

Spuma de ras poate să calmeze, să înmoaie și să răcorească pielea afectată de arsurile solare. De asemenea, poate să amelioreze mâncărimea provocată de înțepăturile țânțarilor și altor insecte.

10. SPĂLAREA MÂINILOR

Dacă nu aveți săpun la îndemână, puteți să vă spălați mâinile cu spumă de ras. Și curăță, și înmoaie pielea!

Spor la treabă!