V-au rămas gresie, țevi PVC și puțin ciment după renovarea casei? Iată o idee excelentă pentru utilizarea lor!

V-au rămas gresie, țevi PVC și puțin ciment după renovarea casei? Ori poate pur și simplu vreți să împrospătați și să înnoiți designul casei sau curții dumneavoastră, fără să cheltuiți mulți bani? Această măsuță interesantă este o variantă excelentă și pentru primul caz, și pentru cel de-al doilea. Ea arată destul de original, iar confecționarea ei nu necesită nici cheltuieli enorme, nici eforturi deosebite.

AVEȚI NEVOIE DE:

-țevi PVC;

-coturi pentru cuplarea țevilor PVC;

-gresie;

-ciment;

-nisip;

-apă;

-chit pentru gresie;

-instrumente.

MOD DE LUCRU:

1.Și, pentru început, trebuie să determinați dimensiunile dorite ale mesei, precum și forma ei. În funcție de acestea, alegeți țeava PVC. în cazul nostru, țeava este subțire, deoarece masa este mică și are formă poligonală. 

2.După ce veți gândi planul viitoarei mese, tăiați țeava în bucăți de dimensiunea necesară.

3.Apoi uniți bucățile de țeavă cu ajutorul coturilor, formând în acest fel figura gândită. Procedând similar, modelați și forma suportului mesei. Drept rezultat, noi am obținut 2 poligoane.

4.După aceasta pregătiți amestecul din ciment și nisip. Acoperiți suprafața de lucru cu peliculă, așezați formele pe ea și umpleți-le cu mortarul obținut. Răspândiți uniform mortarul în interiorul formelor cu ajutorul șpaclului, îndepărtând excesul.

5.Apoi fixați câteva țevi PVC în mijlocul formei mai mici, adică al suportului mesei. Înălțimea lor este direct proporțională cu înălțimea mesei, pe care vreți să o obțineți, deoarece ele vor reprezenta propriu-zis piciorul sau picioarele mesei. Umpleți țevile respective cu mortar. 

6.Decorați ambele fețe ale poligoanelor cu bucățele de gresie, așezându-le în mozaic și după cum vă dictează imaginația dumneavoastră.

7.După ce cimentul se va usca, acoperiți toate rosturile cu chit pentru gresie, îndepărtând excesul. 

8.Fixați masa pe picioarele ei cu ajutorul mortarului. Lăsați-o să se usuce.

9.Masa este gata! Dacă doriți, puteți să vopsiți sau să decorați marginile și picioarele mesei.

Spor la treabă!

New