Vinete coapte cu pui și ciuperci!

Ce puteți să pregătiți pentru prânz sau cină? Cu ce puteți să vă surprindeți musafirii? Cu acest deliciu minunat! Vinetele se combină excelent cu carnea de pui și ciupercile, iar crusta de cașcaval completează cum se poate mai bine această armonie gustativă. Vă recomandăm să pregătiți vinetele în acest fel, ca să vă răsfățați pe sine și pe cei dragi!

INGREDIENTE:

-350 g de piept de pui (crud);

-600 g de vinete;

-140 g de ceapă;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-220 g de cașcaval;

-130 g de smântână fermentată;

-160 g de ciuperci de pădure (fierte în prealabil în apă ușor sărată);

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa în jumătăți subțiri de semilună. Prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat, pe parcursul a 2-3 minute, până se va înmuia (dacă doriți, puteți să adăugați o bucățică de unt).

2.Adăugați ciupercile fierte și tăiate în cubulețe. Amestecați și prăjiți totul până când se va evapora tot lichidul eliberat de ciuperci și ceapa se va rumeni puțin.

3.Lăsați ciupercile și ceapa să se răcească.

4.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5.Fierbeți carnea de pui în apă ușor sărată (puteți să adăugați o foaie de dafin în ea) până va fi gata. Lăsați-o să se răcească, după care mărunțiți-o cu blenderul — nu o transformați în piure, ci în bucăți foarte mici (dacă nu aveți blender, puteți să folosiți mașina de tocat carne). Transferați-o într-un bol.

6.Adăugați ciupercile prăjite împreună cu ceapa, 100 g de smântână fermentată, 2 linguri de cașcaval ras (din cantitatea totală), sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.

7.Tăiați vinetele în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm. Presărați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

8.Așezați rondelele de vinete pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu puțină smântână fermentată (noi am avut nevoie de 30 g).

9.Puneți câte o lingură cu vârf de compoziție de carne și ciuperci pe fiecare rondea de vânătă. Apoi presărați-le cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare.

10.Coaceți vinetele timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 190°C‌.

11.Serviți-le cu multă plăcere! Sunt delicioase și sățioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New