Vișine conservate în suc propriu - aromate și vitaminoase! - Retete-Usoare.eu

Vișine conservate în suc propriu – aromate și vitaminoase!

Această rețetă este una simplă, e suficient să o pregătiți o dată și veți putea cu ușurință în fiecare an să vă bucurați familia cu acest deliciu. În zilele reci de iarnă, veți savura gustul dulce-acrișor al vișinelor, iar aroma vă va purta prin amintirele zilelor însorite de vară.

Sterilizarea borcanelor este primul pas și cel mai important pe care trebuie să-l faceți. Borcanele se sterilizează pe bain-marie, se scurg de apă și se usucă.

Vișina se spală și se scot sâmburii. Încercați să le păstrați cât mai întregi. Fructele mai deteriorate, de asemena pot fi folosite, dar vă recomandăm se le utilizați la gem sau dulceață. Le puneți într-un bol pentru 10-15 minute să lase suc.

Puneți în borcanele sterilizate vișinele și zahărul, aranjându-le pe straturi: 2 cm de vișină, 1 cm de zahăr. Ultimul strat puneți zahărul și adăugați sucul de vișină, repartizându-l egal în borcane. După fiecare strat de vișine, le îndesiți cu o lingură, de dorit de lemn.

Încălziți apa într-o cratiță adâncă și puneți în ea borcanele foarte atent, să nu crape din cauza diferenței de temperatură. Cufundați pentru câteva secunde, în apa clocotită, doar partea de jos a borcanului și repetați procedura. Puneți borcanul în apă.

Pasteurizarea unui borcan de 1 l durează în jur de 20 minute, de 0,5 l – 15 minute. Zahărul trebuie să se topească complet și să se îmbine cu sucul. În acest timp siropul va începe să fiarbă încet, atunci scoate-ți borcanele.

Puneți capacele sterilizate (ținute 5 minute în apă clocotită) și trageți capacul  strâns. Le puneți cu capacul în jos și verificați dacă nu curge suc. Dacă zahărul de la fundul borcanului nu este dizolvat complet, nu vă faceți griji, el se dizolvă pe parcurs. Acoperiți cu o plapumă călduroasă.

Vișina în suc propriu este umplutura perfectă pentru tarte și chifle, servește ca decor pentru înghețată. Copturile de casă cu vișine întregi sunt delicioase și arată foarte apetisant. Aroma de vișină umple casa cu bucurie, iar inima cu căldură. Iar organismul se îmbogățește cu vitaminele verii.

loading...