Aceasta plăcintă cu cartofi se prepară foarte ușor, și iese atât de delicioasă, încât este imposibil de oprit la o singură îmbucătură!

Această turtă cu cartofi și cașcaval se prepară foarte ușor, și iese atât de delicioasă, încât este imposibil de oprit la o singură îmbucătură! Vi le recomandăm cu mare drag! Gustul acestei turte pufoase și apetisante cu cartofi și cașcaval este imposibil de uitat așa ușor!

INGREDIENTE:

– 140 g de făină (7 linguri fără vârf);

– 1 linguriță de sare;

– 90 ml de lapte călduț (4,5 linguri);

– 10 g de unt (1 lingură);

– 2 cartofi medii;

– 30 g de maioneză (2 linguri.)

– 200-300 g de cașcaval tare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: frământați într-un bol un aluat moale și omogen din făină, sare, lapte și unt moale (de temperatura camerei). Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la frigider în timp ce veți pregăti umplutura.

2. Pregătiți umplutura: fierbeți cartofii, pasați-i cu ajutorul unui zdrobitor pentru piure, apoi adăugați maioneza și amestecați. De asemenea, dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți bila de aluat într-o foaie rotundă, adăugați în centrul acesteia jumătate din cantitatea de cașcaval ras, apoi distribuiți cartofii deasupra și acoperiți-i cu restul cașcavalului.

4. Adunați marginile foii de aluat în centru și lipiți-le bine. Întoarceți turta pe partea opusă și mai întindeți-o cu ajutorul unui sucitor, până când va fi egală cu dimensiunea tigăii dvs.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți turta la foc mediu pe ambele părți, până când se va rumeni și va deveni crocantă.

6. Scoateți-o din tigaie și amplasați-o pe un platou. Tăiați-o bucățele și serviți-o fierbinte, cât încă cașcavalul se întinde.

Nu ezitați să încercați această rețetă de turtă – este atât de simplă, dar atât de delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New