Acest tort a cucerit sute de gospodine! Un tort uimitor de gustos cu cremă de smântână.

Vă prezentăm rețeta unui tort delicios. Urmați pașii pentru a reuși o rețetă perfectă!

Ingrediente:

pentru blaturi:

-1 lingură de miere;

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-150 g de unt;

-6 ouă;

-150 g de zahăr;

-300 g de făină.

pentru cremă:

-400 g smântână;

-3 ouă;

-120 g de zahăr;

-3 linguri de făină.

pentru decor:

-2 banane;

-lapte;

-150-200 g lapte condensat;

-nuci.

Mod de preparare:

1.Pregătiți aluatul: pentru prepararea amestecului puneți mierea la foc, așteptați momentul de fierbere. După fierbere adăugați bicarbonat de sodiu și dați focul mai încet. Amestecați până la apariția culorii auriu închis.

2.Luați amestecul de pe foc și adăugați unt, amestecați până obțineți o consistență omogenă.

3.Luați ouă și zahăr, amestecați cu un mixer până la consistență omogenă. Amestecați compoziția cu amestecul pregătit anterior. Adăugați câte puțin făină dată prin sită, și amestecați cu telul continuu.

4.Împărțiți amestecul în două farfurii aparte. Și repartizați conținutul din fiecare farfurie pe o tavă de cuptor, înșirați pe toată suprafața tavei, pentru a obține două blaturi egale. Preîncălziți cuptorul la temperatura 180 °C pentru 10 minute.

5.Pregătiți crema: luați smântână ouă și zahăr, amestecați până la consistență omogenă. Adăugați făină și amestecați cu telul. Fierbeți pe foc mic 8-10 min până se îngroașă. După îngroșare acoperiți crema cu o peliculă alimentară. Dați la frigider pînă la răcire.

6.Asamblați tortul: blaturile le așezați una peste alta și le tăiați în două. Între timp bananele le feliați în cerculețe. Felia de blat ieșită, ungeți cu lapte și acoperiți cu un strat de crema, apoi cu un strat de banane feliate. Se repetă de 3 ori și se acoperă cu ultimul blat.

7. Tortul îl ungeți cu lapte condensat deasupra și lateral și îl presărați cu nuci. Tortul se dă la frigider pe 1 oră.

Vă dorim poftă bună!

New