Aceste prăjituri cu brânză nu vor fi niciodată prea multe! Rapide și fragede!

Tandre și delicioase, aceste prăjiturele cu brânză sunt un deliciu perfect pentru ceai. Se prepară foarte simplu și ușor, iar rezultatul este mereu o încântare.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 g de brânză de vaci;

– 100 g de unt;

– 2 linguri de zahăr;

– 150-200 g de făină;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 1 linguriță de praf de copt;

– zahăr vanilat – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Într-un bol adăugați brânza de vaci (dacă aveți brânză mășcată, trebuie mai întâi să o fărâmițați cu furculița) și 100 g de unt de temperatura camerei sau încălzit în cuptorul cu microunde. Adăugați zahărul tos, un pic de zahăr vanilat, praful de copt și un pic de sare. Amestecați cu o lingură.

2. Cerneți făina și încorporați-o cu compoziția din brânză. Dacă brânza dvs. este mai lichidă, va trebui să mai adăugați un pic de făină până când veți obține o bilă de aluat elastic, care nu se lipește de mâini.

3. Lăsați aluatul în frigider pentru 30-40 de minute.

4. Scoateți aluatul și împărțiți-l în trei bucăți (fiecare de aproximativ 180 de grame).

5. Întindeți din fiecare bilă de aluat câte o foaie dreptunghiulară de 20 cm pe 25 cm și cu o grosime maximă de 3 mm.

6. Luați o foaie de aluat și presărați toată suprafața acesteia cu zahăr apoi acoperiți-o cu cea de-a doua și presărați-o și pe ea. După aceasta, adăugați și cea de-a treia foaie de aluat și întindeți-o un pic cu un sucitor, apoi presărați-o cu zahăr.

7. Tăiați toate cele trei straturi de aluat în fâșii dreptunghiulare.

8. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor să se coacă timp de 10-15 minute la o temperatură nu mai mică de 210 °C. La o astfel de temperatură prăjiturile vor ieși crocante și rumene, deoarece se va evapora tot lichidul din ele.

Se servesc cu ceai, lapte, iaurt sau chefir!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New