Adăugați aceasta în ghivecele plantelor de cameră! Va înflori chiar și Aloe vera! Verificat!

Scoarța de pin este principalul secret al plantelor mereu înfloritoare!

Știați că scoarța de pin este incredibil de folositoare pentru plantele de cameră? Ea este un material natural, pur din punct de vedere ecologic. Nu conține conservanți, coloranți sau alți compuși chimici. Este un îngrășământ excelent, fiind bogată în vitamine și minerale.

Cum poate fi folosită scoarța de pin? În primul rând, în calitate de mulci. Ea poate fi penetrată ușor de aer, împiedică evaporarea rapidă a umezelii din sol și împietrirea stratului superficial al solului. De asemenea, scoarța de pin de pe suprafața solului poate reduce răspândirea mirosurilor neplăcute, apărute la nivelul acestuia și are proprietăți antiseptice. Când este udată, ea își eliberează treptat substanțele folositoare din componența sa. 

Scoarța de pin răspândită pe solul din ghivece are și rol termoreglator. Ea nu permite înghețarea rădăcinilor plantelor în zilele geroase și încingerea lor în zilele caniculare.

Scoarța de pin poate fi inclusă în substraturile pentru plante. De obicei, ea reprezintă 5-10% din substratul din fiecare ghiveci. Înainte de utilizare scoarța de pin poate fi clocotită în apă și lăsată să se răcească.

Din scoarța de pin se prepară un decoct nutritiv, care se folosește în calitate de îngrășământ.

Spor la grădinărit!

New