Adăugați acest îngrășământ natural, când plantați răsadurile de varză!

Varza este una dintre culturile preferate ale multor oameni. Majoritatea soiurilor de varză se dezvoltă excelent pe soluri fertile, afânate, cu pH neutru (în niciun caz în substrat acid). Ca să obțineți culturi sănătoase și o recoltă bogată, adăugați un ingredient simplu și natural în gropile de plantare a răsadurilor de varză. Acesta poate fi utilizat pentru fertilizarea tuturor tipurilor de varză: varză albă, varză roșie, broccoli, conopidă etc.

AVEȚI NEVOIE DE:

-coji de ouă.

MOD DE LUCRU:

1.Dacă vreți să obțineți o recoltă timpurie, semănați semințele de varză într-o jardinieră pe la jumătatea lunii martie. Apoi repicați răsadurile și plantați-le în păhăruțe separate. Astfel ele dezvoltă rădăcini foarte puternice.

Dacă doriți, puteți să semănați deodată semințele în păhăruțe separate.

2.Înainte de plantarea în sol deschis, răsadurile trebuie călite prin scoaterea treptată afară și expunerea lor la temperatura mediului.

3.Când vremea devine prielnică și solul este suficient de cald (de obicei, la începutul lunii mai), plantați răsadurile în grădină. Dacă tulpina răsadului s-a întins prea mult, puteți să o acoperiți cu sol până la primele frunze sau chiar puteți să rupeți primele frunze.

De obicei, dacă răsadurile sunt expuse la suficientă lumină, sunt irigate corespunzător și nu sunt fertilizate excesiv, tulpinile lor nu se lungesc prea mult.

4.Când plantați răsadurile în grădină, adăugați neapărat coji mărunțite de ouă în fiecare groapă. Acestea reprezintă o sursă excelentă de calciu, un agent de afânare și de alcalinizare a solurilor acide. De asemenea, ele apără plantele de atacurile coropișnițelor.

Cojile de ouă nu trebuie mărunțite excesiv. Puteți să măcinați doar o parte din ele, iar pe celelalte să le sfărâmați în bucățele de diferite dimensiuni. Astfel calciul va fi disponibil treptat pentru plante, pe măsura descompunerii cojilor de ouă, iar acestea nu vor permite apropierea coropișnițelor.

5.Astfel, realizați groapa de plantare și adăugați o mână generoasă de coji mărunțite de ouă în ea.

6.Amestecați solul cu cojile de ouă. 

7.Apoi plantați un răsad de varză în groapa pregătită, acoperindu-l cu sol până la primele frunze. Astfel el va fi stabil și nu va fi scos din pământ, când vor fi vânturi puternice. Răsadul trebuie să fie înconjurat de o depresiune, în care veți turna apa.

8.Răspândiți încă o mână de coji mărunțite de ouă în jurul răsadului plantat (înainte sau după irigare).

9.Turnați 3-4 litri de apă în depresiune.

10.După ce apa va fi absorbită, presărați solul umed cu un strat subțire de sol uscat. Astfel umezeala se va menține mai îndelung, fără să se evapore.

Spor la grădinărit!

New