Afumarea cărnii și slăninii în condiții casnice!

Sperăm că o să vă placă acest mod de afumare a cărnurilor! Este simplu!

INGREDIENTE:

-mușchi (noi am folosit cotlet), piept și slănină de porc;

-usturoi proaspăt — după gust;

-piper negru măcinat — după gust;

-apă.

Pentru saramură:

-10 litri de apă;

-1500 g de sare grunjoasă;

-5 g de foi de dafin;

-20 g de boabe de piper negru și ienibahar.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați bine carnea și slănina. Puneți-o într-un vas adânc și acoperiți-o cu apă rece. Lăsați-o să se înmoaie pe parcursul a 10-12 ore, schimbând apa de 2-3 ori.

2.Pregătiți saramura: turnați 1 litru de apă într-o crăticioară. Adăugați foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar. Amestecați și fierbeți soluția respectivă timp de 10 minute din momentul clocotirii. Apoi diluați-o cu 9 litri de apă rece.

3.Dizolvați sarea în soluția diluată.

4.Turnați saramura peste carnea și slănina pregătite, astfel încât să le acoperiți complet. Acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se săreze pe parcursul a 24 ore. Schimbați-le cu locul o dată la 10-12 ore, ca să se săreze uniform.

5.Legați fiecare bucată de slănină sau carne cu ață alimentară, ca să le fixați forma. Dacă folosiți cotlet de porc, puteți să nu-l legați, deoarece el oricum își menține excelent forma.

6.Ca să fie mai ușor să agățați bucățile de carne și slănină, înfigeți câte un cârlig din inox în fiecare dintre ele.

7.Puneți bucățile de carne și slănină în apă fierbinte și fierbeți-le timp de 30 minute din momentul clocotirii. Dacă doriți, puteți să adăugați puțină sare, boabe de piper negru și foi de dafin în ea.

8.Scoateți bucățile de carne și slănină din apă. Ungeți-le cu usturoi pisat, combinat cu piper negru măcinat și puțină apă, folosind pensula.

9.Cum se pregătește afumătoare? Destul de simplu. Realizați multe orificii cu diametrul de 1.5-2 cm pe fundul unui butoi metalic. De asemenea, realizați câteva orificii în pereții lui (în partea superioară) și introduceți niște suporturi metalice în ele. Așezați butoiul pe niște cărămizi și aprindeți focul sub el, folosind lemne de stejar (obligatoriu) și pomi fructiferi.

10.Atârnați bucățile de carne și slănină pe suporturile metalice de la suprafața butoiului. Apoi acoperiți butoiul cu o bucată de pânză de iută, umezită cu apă. Afumați carnea și slănina pe parcursul a 6 ore, întreținând focul, ca să nu se stingă.

11.Lăsați preparatele obținută să se răcească. Îndepărtați ața alimentară din jurul lor.

12.Feliați-le și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New