Aluat fărâmicios, dulceață, miez de nuci, acoperite cu un strat pufos de bezea! Un chec absolut delicios!

Aceasta este o rețetă simplă și rapidă a unui desert fin, care se topește în gură. Ușor de pregătit, din ingrediente accesibile pentru fiecare și cu o textură foarte plăcută. Merită să fie încercat!

INGREDIENTE:

– 4 ouă;

– 120 g + 120 g de zahăr tos;

– 250 g de unt;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 400-450 g de făină;

– 10 g de praf de copt;

– dulceață sau gem la alegere;

– 120-150 g de miez de nuci;

– 2 linguri de amidon.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați albușurile de gălbenușuri.

2. Încorporați untul de temperatura camerei cu zahărul tos și cel vanilat. Apoi adăugați gălbenușurile de ouă în două etape.

3. Începeți să adăugați câte puțină făină, odată cu praful de copt și să frământați aluatul. Transferați aluatul obținut într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

4. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două părți: una mai mare și una mai mică. Puneți partea mai mică înapoi în frigider, în timp ce veți lucra cu cea mai mare.

5. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt. Distribuiți partea cea mai mare de aluat pe toată suprafața acesteia, formând și niște mărginuțe.

6. Luați dulceața preferată și răspândiți un strat subțire peste blatul din tavă. Noi am folosit dulceață din gutuie.

7. Mărunțiți miezul de nuci și adăugați-l peste stratul de dulceață.

8. Bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză medie, până când veți obține o compoziție spumoasă. Apoi începeți să adăugați treptat cele 120 g de zahăr. Măriți viteza mixerului până la cea maximă și bateți ingredientele până când se vor transforma într-o compoziție densă, care ia forma telului.

9. Adăugați amidonul și mai mixați compoziția timp de 2 minute.

10. Distribuiți bezeaua obținută peste stratul de miez de nuci și răspândiți-o uniform.

11. Scoateți și cea de-a doua parte de aluat din frigider. Începeți să rupeți câte o bucățică mică și să formați stratul superior al prăjituri anume din astfel de bucățele.

12. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 45 de minute.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dvs.

13. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l în tavă să se răcească. După aceasta, detașați inelul tăvii și transferați prăjitura pe un platou de servire. Presărați-o cu zahăr pudră. Tăiați-o bucățele și serviți-o cu plăcere!

 Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New