Aluatul se prepară în doar câteva minute – biscuiți sfărâmicioși fără unt pentru sărbători! Un desert pe placul tuturor!

Astăzi vă prezentăm o rețetă nemaipomenită de biscuiți cu ciocolată, care se pregătesc foarte rapid, din ingrediente simple și accesibile. Vă recomandăm cu drag să-i încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 80 g de zahăr tos;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 40 g de amidon de porumb;

– 320 g de făină;

– 8 g de praf de copt;

Pentru glazură:

– ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc și bateți ingredientele cu un tel, până când veți obține o compoziție omogenă.

2. Turnați uleiul vegetal și încorporați-l și pe el cu telul.

3. După aceasta, adăugați amidonul de porumb și amestecați foarte bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

4. Începeți să încorporați treptat făina cernută din timp și praful de copt. Inițial, amestecați cu telul, apoi frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale, omogen și nelipicios.

5. Tapetați o tavă standard de cuptor cu hârtie de copt. Luați câte puțin aluat, modelați-l în palme în formă de cilindru, apoi aplatizați-l cu dinții unei furculițe și puneți-l în tavă. Modelați astfel toate fursecurile.

6. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 175°C și coaceți prăjiturile timp de 10-15 minute.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dvs.

7. Pregătiți glazura: topiți ciocolata neagră pe o bain-marie.

8. Scoateți biscuiții din cuptor, luați câte unul, înmuiați-i un capăt în ciocolată și puneți-l înapoi în tavă. Lăsați-i să se răcească astfel, până când glazura de ciocolată se va închega foarte bine.

9. Biscuiții sunt gata! Transferați-i pe un platou și serviți-i cu multă plăcere alături de băutura dvs. caldă preferată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New