Amestec de legume în marinadă aromată pentru iarnă!

Conserva de legume marinate pentru iarnă se prepară foarte simplu. Gustul delicat și plăcut de roșii se combină armonios cu varza și dovleceii crocanți. Iar marinada cu gust dulce echilibrat și puțin picant poate fi servită ca atare. Borcanele sunt colorate, frumoase și originale. În plus, absolut fiecare ingredient vă va bucura cu un gust intens.

INGREDIENTE:

-dovlecei;

-dovlecei patison mici;

-ardei gras;

-ceapă;

-roșii;

-roșii cherry;

-conopidă;

-castraveți;

-usturoi;

-morcov;

-gogonele;

-ardei iute;

-foi de dafin;

-boabe de piper negru;

-cuișoare;

-ienibahar;

-boabe de muștar;

-frunze de coacăz;

-frunze și rădăcină de hrean;

-flori de mărar;

-frunze de vișin;

-rădăcină de pătrunjel;

-fire de mărar și pătrunjel.

Pentru marinadă (pentru apa scursă din 1 borcan de 3l):

-100 gr de zahăr;

-50 gr de sare;

-85-90 ml de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați legumele cum doriți. Folosiți mai multe roșii, deoarece anume ele sunt baza acestei conserve și îi oferă aciditate.

2.Separați conopida buchețele, le puneți într-o cratiță împreună cu dovleceii și dovleceii patison, turnați apă clocotită și lăsați legumele pentru 2 minute. La fel procedați și cu morcovul, usturoiul, ceapa. Aceste legume sunt mai tari și au nevoie de mai mult timp să stea în apă clocotită decât roșiile.

3.La baza borcanelor, adăugați câte 1 foaie de dafin, 2 cuișoare, boabe de muștar, 4 boabe de ienibahar și 4 de piper negru.

4.Urmează frunze de coacăz, frunze și rădăcină de hrean, flori de mărar, frunze de vișin, rădăcină de pătrunjel, fire de mărar și pătrunjel.

5.Așezați și legumele în borcane: jumătăți de gogonele, castravete tăiat rondele, felii și rondele de ardei gras, ceapă tăiată rondele, morcov tăiat pai gros, dovlecei patison, dovlecei, conopidă, usturoi, roșii și câte o rondea de ardei iute. Repetați straturile, iar la final, adăugați roșii cherry.

6.Umpleți borcanele cu apă clocotită, le acoperiți cu capace și un prosop și le lăsați pentru cel puțin 15 minute.

7.Scurgeți apa într-o cratiță, o puneți la foc și adăugați zahăr și sare, respectând proporțiile. Noi avem 2 borcane de 3l, deci adăugăm 200 gr de zahăr și 100 gr de sare. Aduceți marinada până la punctul de fierbere.

8.Turnați în fiecare borcan câte 85-90 ml de oțet și le acoperiți cu capace.

9.Turnați marinada clocotită peste legume, până la marginile borcanelor, le înfiletați, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu ceva călduros și le lăsați, până se răcesc complet.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New