Amoniacul — o adevărată descoperire pentru orice grădinar pasionat!

Ca să vă protejați grădina de dăunători, aveți nevoie de amoniac și dorința de a obține o recoltă frumoasă și sănătoasă!

AMONIACUL ÎMPOTRIVA GĂRGĂRIȚEI CEPEI

Gărgărița cepei este o insectă dăunătoare, care atacă ceapa și usturoiul. Ea poate fi combătută cu ajutorul amoniacului obișnuit. Adăugați 25 ml de acest compus minunat într-o găleată de apă și udați parcela cu soluția obținută o dată pe săptămână. Aceste proceduri nu numai vor alunga insectele de lângă culturile dumneavoastră, ci și le vor hrăni cu compuși azotați folositori.

COMBATEREA AFIDELOR

Afidele sunt unele dintre cele mai necruțătoare insecte dăunătoare și sunt cunoscute de fiecare grădinar. Ele pot distruge aproape complet plantele. Ca să le învingeți, dizolvați 50 ml de amoniac într-o găleată de apă. Pentru ca soluția să se lipească mai bine de plante, dați prin răzătoare un sfert de săpun simplu de rufe și adăugați-l în ea. Stropiți periodic frunzele plantelor cu soluția obținută.

AMONIACUL CONTRA MUȘTELOR CEPEI ȘI MORCOVULUI

Acești dăunători pot distruge toată recolta de ceapă și morcov. Ca să preveniți pierderea legumelor, udați-le cu o soluție specială. Ca să o pregătiți, amestecați 2 ml de amoniac cu o găleată de apă. Această metodă eficientă de combatere a insectelor vă va ajuta să salvați răsadurile preferate.

AMONIACUL ÎMPOTRIVA VIERMILOR SÂRMĂ

Viermii sârmă pot fi întâlniți în număr mare pe parcelele noi. În primul rând, ei distrug roșiile. Amoniacul este soluția potrivită pentru combaterea acestor insecte. Pregătiți o soluție apoasă slabă și turnați-o în fiecare groapă, când plantați răsadurile.

COMBATEREA MUSCULIȚELOR

Cel mai frecvent musculițele atacă plantele de cameră, mai ales pe cele tinere. Și în această situație puteți folosi amoniacul. Trebuie doar să dizolvați 25 ml din el în 2 litri de apă stătută și să udați plantele cu soluția obținută. Ea reprezintă și un îngrășământ excelent pentru plantele de cameră.

Pe lângă acestea, amoniacul vă poate ajuta în lupta cu furnicile din bucătărie. Ca să le alungați, pur și simplu spălați podeaua și celelalte suprafețe cu soluție apoasă de amoniac, după care aerisiți bine încăperea. După aceasta puteți să vă luați rămas-bun de la musafirii nepoftiți. Iar dacă veți freca porțiunile descoperite de piele cu această soluție, țânțarii vor înceta să mai reprezinte o problemă pentru dumneavoastră.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la grădinărit!

New