Ardei grași pentru umplut (pentru iarnă). O super rețetă! Douăzeci de ardei într-un singur borcan!

Ardeii grași conservați după această rețetă simplă pot fi atât umpluți, cât și adăugați în salate, tocănițe, supe, ciorbe etc. De asemenea, marinada, în care ei sunt conservați, este delicioasă. Puteți să o consumați ca atare sau să o adăugați în diferite feluri de mâncare.

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-2.5 kg de ardei grași curățați;

-1200-1500 ml de apă;

-2 linguri de sare neiodată;

-2 linguri cu vârf de zahăr;

-o lingură aproape plină de oțet 70% sau o linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine ardeii grași. Asigurați-vă că nu prezintă semne de alterare — porțiunile respective trebuie îndepărtate. Curățați-i de codițe și semințe. Ca să nu le deteriorați integritatea, înlăturați-le nervurile cu ajutorul unei lingurițe.

2.Puneți pe rând ardeii pregătiți într-o cratiță cu apă fierbinte. Blanșați-i timp de 2-4 minute din momentul clocotirii, în funcție de grosimea lor, până când se vor înmuia puțin și vor deveni elastici.

3.Scoateți-i din apa fierbinte și puneți-i într-un vas termorezistent. Acoperiți-i cu un capac și lăsați-i să se „odihnească” pe parcursul câtorva minute.

4.Puneți ardeii blanșați în borcanele bine spălate (noi le-am spălat cu bicarbonat de sodiu și nu le-am sterilizat), așezându-i unul peste altul și destul de compact: astfel încap mai mulți ardei în borcan decât în cazul introducerii ardeilor unul în altul. Noi am reușit să punem 20 ardei grași mari într-un borcan de 3 litri.

5.Luați 500-700 ml de apă fierbinte din cratița, în care ați blanșat ardeii. Dizolvați sarea, zahărul și oțetul sau sarea de lămâie în ea. Turnați-o în borcanul cu ardeii. Apoi adăugați apă fierbinte din cratiță în borcan până când îl veți umple complet (cu vârf).

După pregătirea marinadei completați apa din cratiță cu apă fierbinte, ca să continuați blanșarea celorlalți ardei.

6.Acoperiți îndată borcanul cu ardei în marinadă cu un capac sterilizat și închideți-l ermetic.

7.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

8.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New