Ardei umpluți cu orez și carne tocată de porc!

INGREDIENTE:

-1 kg de carne tocată de porc;

-10 ardei dulci (noi am folosit 6 ardei grași și 4 ardei capia verzi);

-300 g de morcov (2 bucăți);

-400 g de ceapă (3 bucăți);

-o roșie proaspătă;

-120 g de orez;

-10-12 linguri de ulei;

-3 linguri cu vârf de pastă de roșii;

-3 lingurițe de sare;

-o linguriță de piper negru măcinat;

-1.5 lingurițe de usturoi granulat (sau câțiva căței de usturoi proaspăt);

-30 g de verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde);

-o lingură de boia de ardei dulce;

-1-1.5 litri de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați orezul și acoperiți-l cu apă fierbinte. Lăsați-l să se opărească, cât timp veți pregăti celelalte ingrediente (15-20 minute).

2.Spălați ardeii și curățați-i de codițe și semințe, păstrându-le integritatea.

3.Tăiați morcovii sub formă de fâșii scurte și subțiri (sau dați-i prin răzătoarea mare), iar 2 cepe — în jumătăți de semilună.

4.Încingeți 10-12 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Adăugați ceapa și morcovul în ea. Prăjiți-le pe parcursul a 7-8 minute, până se vor înmuia, amestecând periodic.

5.Adăugați pasta de roșii. Amestecând continuu, prăjiți legumele timp de încă un minut.

6.Puneți carnea tocată, orezul opărit, o linguriță cu vârf de sare, piperul negru măcinat, o linguriță de usturoi granulat și aproximativ 1/3 din prăjeală într-un bol adânc. După ce prăjeala se va răci puțin, adăugați verdeața mărunțită și amestecați bine compoziția.

7.Turnați 1 litru de apă în prăjeala rămasă în tigaie. Adăugați 2 lingurițe de sare, ½ linguriță de usturoi granulat și o lingură de boia de ardei dulce. Amestecați și aduceți sosul până la punctul de fierbere. Luați-l de pe foc.

8.Turnați 1-2 polonice de sos de roșii (din tigaie) în cratița sau tuciul, în care veți fierbe ardeii umpluți. Umpleți ardeii cu compoziția de carne și orez (nu-i umpleți cu vârf, deoarece orezul se va expanda în timpul fierberii și îi va umple complet), după care așezați-i în poziție verticală în vasul pregătit. Dacă nu au loc toți în poziție verticală, așezați-i în poziție orizontală peste ceilalți ardei.

9.Nouă ne-a rămas puțină compoziție de carne și orez: am modelat-o sub formă de chifteluțe mari și le-am pus pe suprafața ardeilor umpluți. Astfel vom obține o mâncărică complexă, cu mai multe elemente.

10.Turnați sosul de roșii din tigaie în cratiță. Dacă el nu este suficient pentru acoperirea aproape completă a ardeilor, mai adăugați 400-500 ml de apă.

11.Tăiați ceapa rămasă și roșia proaspătă în rondele sau semiluni. Răspândiți-le pe suprafața ardeilor umpluți și chifteluțelor.

12.Acoperiți cratița cu un capac și puneți-o pe foc mare, ca să-i aduceți conținutul până la punctul de fierbere. Fierbeți ardeii umpluți pe parcursul a 25-35 minute din momentul clocotirii (în funcție de dimensiunea lor), pe foc mic (ca să nu dea în foc, nu acoperiți complet cratița cu capacul).

Dacă unii ardei nu sunt acoperiți complet cu sos, după 10-15 minute de fierbere întoarceți-i pe cealaltă parte.

13.La sfârșit puteți să presărați suprafața ardeilor cu puțin piper negru măcinat, puțin usturoi granulat și verdeață mărunțită. Luați cratița de pe foc și lăsați ardeii să se odihnească timp de 5 minute, acoperindu-i cu capacul.

14.Transferați ardeii umpluți pe un platou, scoțându-i din sos.

15.Serviți-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New