Atât de simplu și atât de delicios – gătiți un chec cu carne fără cuptor! Schimbați umplutura și coaceți-l în fiecare zi!

Astăzi vă provocăm să renunțați la ideea unui chec clasic pregătit la cuptor, în favoarea unui chec deosebit, ce se coace pe tigaie. Dintr-un minim de ingrediente accesibile veți obține un chec rumen și aromat, cu o umplutură suculentă. Acesta se prepară atât de simplu, încât veți dori să-l pregătiți mai des. Așa că notați-vă rețeta!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 500 g de carne tocată;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– condimente: sare, usturoi granulat, amestec de ierburi uscate și boia de ardei dulce;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 200 g de smântână fermentată;

– 1 lingură de maioneză;

– 200 g de făină;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de praf de copt;

*Puteți opta pentru cu orice fel de carne tocată doriți. Noi avem un amestec din vită-porc.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: adăugați carnea tocată într-un bol.

2. Tocați ceapa mărunt. Încingeți o tigaie cu puțin ulei, adăugați ceapa și prăjiți-o fără capac până când va deveni transparentă (aproximativ 2-3 minute).

3. Între timp, da-ți morcovul (de dimensiuni medii) prin răzătoarea mare. Adăugați-l în tigaia cu ceapă, amestecați și mai gătiți ingredientele încă câteva minute.

4. Acum adăugați carnea tocată și omogenizați-o cu prăjitura din tigaie. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți umplutura încă 10 minute. Când va fi gata, să o transferați într-o farfurie. Aceasta trebuie puțin să se răcească.

5. Pregătiți aluatul: într-un bol adăugați ouăle de temperatura camerei, smântâna fermentată de 20% grăsime și o lingură de maioneză. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

6. În bolul separat cu făină, adăugați praful de copt, zahărul și sarea și amestecați-le împreună. Adăugați amestecul în bolul cu compoziția lichidă. Amestecați bine și aveți grijă să nu rămână cocoloașe de făină.

7. Condimentați umplutura de carne cu sare, usturoi granulat, un amestec de ierburi uscate și boia de ardei dulce.

8. Tapetați o tigaie cu hârtie de copt (șifonați-o din timp ca să o puteți aranja mai bine). Turnați o jumătate din cantitatea totală de aluat și răspândiți-l uniform. Urmează să adăugați umplutura și să o răspândiți și pe ea pe toată suprafața stratului de aluat. Acum adăugați deasupra aluatul rămas. Răspândiți-l astfel încât toată umplutura să rămână înăuntru. Acoperiți tigaia cu un capac și coaceți checul cu carne la foc mediu timp de 20 minute fără să scoateți capacul.

9. De îndată ce stratul superior de aluat a devenit dens și nu se mai lipește de degete, întoarceți checul pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii. Îndepărtați hârtia de copt. Mai coaceți-l timp de 15-20 minute cu capacul acoperit.

10. Transferați-l pe o farfurie, tăiați-l felii și serviți-l cu plăcere!

Veți obține un chec fin și nemaipomenit de aromat, cu o crustă crocantă însă cu o umplutură suculentă și apetisantă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New