Bezele moi cu zmeură. O rețetă foarte simplă!

O rețetă simplă de bezele delicioase!

INGREDIENTE:

-75 g de albuș de ou (albușurile a 2 ouă mari);

-350 g de zahăr;

-o linguriță de suc de lămâie;

-220 g de piure de zmeură (am pasat zmeura proaspătă cu blenderul și am trecut-o printr-o strecurătoare măruntă, ca să o separăm de sâmburi);

-80 ml de apă;

-10 g de agar-agar (dacă are puterea de gelificare mai mică de 900, luați 12 g de agar-agar);

-30 g de sirop de glucoză (sau sirop de zahăr invertit, sau zahăr).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți o bucată de hârtie de copt, un poș și o duză cu diametrul mare. Dacă vreți să obțineți bezele egale și aspectuoase, desenați cerculețe sau alte forme pe fața inferioară a hârtiei de copt, ca să le folosiți drept șablon. 

2.Bateți albușurile cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat 70 g de zahăr în ele și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor persistente. Spre sfârșitul mixării adăugați sucul de lămâie.

3.Turnați apa într-o crăticioară. Adăugați piureul de zmeură și agar-agar-ul. Amestecați. Fierbeți compoziția rezultată pe foc mic, timp de 1-2 minute din momentul clocotirii, până va începe să se îngroașe, amestecând continuu.

4.Apoi adăugați 280 g de zahăr și siropul de glucoză. Amestecând continuu, fierbeți siropul de zmeură pe foc moderat, până va atinge temperatura de 103-104°C‌ (de obicei, durează 8-10 minute).

5.Luați siropul de pe foc și așteptați până când vor dispărea bulele de clocotire de pe suprafața lui. După aceasta încorporați-l treptat, turnându-l în jet subțire și continuu, în bezea — în tot acest timp trebuie să o mixați în permanență.

6.După ce veți încorpora tot siropul, continuați mixarea bezelei până când veți observa că începe să se stabilizeze: telurile lasă urme persistente prin ea. Aveți grijă să nu o mixați prea mult, deoarece agar-agar-ul se gelifică la 40°C‌ și ulterior va fi dificil să modelați bezelele.

7.Transferați îndată compoziția rezultată în poșul, la care ați montat duza aleasă.

8.Modelați bezelele.

9.Lăsați-le să se stabilizeze și să se usuce timp de 12-24 ore într-o încăpere răcoroasă și bine aerisită.

10.Apoi presărați-le cu zahăr pudră și lipiți-le câte două, alegând bucăți cu diametrul aproximativ egal. 

11.După aceasta presărați bezelele cu încă puțin zahăr pudră, ca să nu se lipească de degete în timpul servirii. Lăsați-le să se usuce pe parcursul a încă 6-8 ore.

12.Serviți bezelele moi cu zmeură!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New