Bezele moi și pufoase (Marshmallows)!

Bezelele moi, aerate și elastice pot fi preparate în condiții casnice, din ingrediente disponibile. Rețeta lor este simplă. Încercați să le pregătiți împreună cu copiii voștri!

INGREDIENTE:

-200 g de zahăr;

-20 g de zahăr vanilat (puteți să-l înlocuiți cu un vârf de cuțit de vanilină sau o fiolă de esență de vanilie);

-12 g de gelatină rapid dizolvabilă;

-120 ml de apă;

-¼ linguriță de sare;

-60 g de sirop de porumb (acest ingredient este indicat în rețeta originală, dar noi am gătit fără el. Autorul rețetei spune că textura bezelelor este mai bună, dacă sunt preparate cu sirop de porumb).

Dacă doriți, puteți să înlocuiți apa din rețetă cu suc de fructe sau să adăugați colorant în timpul mixării, ca să obțineți bezele colorate.

Altele:

-o lingură de amidon de porumb;

-o lingură de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în 60 ml de apă. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 15 minute.

2.Turnați 60 ml de apă într-o crăticioară. Adăugați zahărul și siropul de porumb. Fierbeți siropul timp de aproximativ 12 minute, fără să-l amestecați: el trebuie să ajungă la temperatura de 115°C. 

De asemenea, puteți să verificați dacă este gata prin testul biluței moi: scufundați un strop de sirop în apă rece, după care adunați-o cu degetele sub formă de bilă. Dacă ea este moale, maleabilă și își menține bine forma, înseamnă că siropul a ajuns la consistența necesară.

3.După ce gelatina se va hidrata, topiți-o pe bain-marie, având grijă să nu o clocotiți. Turnați-o cât este caldă într-un bol adânc și adăugați un praf de sare și zahărul vanilat. 

4.Amestecând continuu cu mixerul pornit la viteză mică, încorporați siropul fierbinte în gelatina caldă.

5.Apoi măriți viteza mixerului până la maxim și bateți totul pe parcursul a 8-10 minute, până când veți obține o compoziție albă, pufoasă și voluminoasă. Ea trebuie propriu-zis să învăluie telurile mixerului.

6.Tapetați o formă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 13 x 17 cm, cu folie alimentară. Ungeți-o cu ulei fără miros, deoarece altfel bezeaua se lipește foarte tare de ea.

7.Transferați rapid bezeaua obținută în forma pregătită și răspândiți-o uniform cu mâinile umede, netezindu-i bine suprafața.

8.Lăsați-o să se închege timp de 2-3 ore la temperatura camerei.

9.Presărați un tocător cu amidonul amestecat cu zahărul pudră. Răsturnați bezeaua pe el și separați-o de folia alimentară. Tăvăliți-o bine prin ingredientele uscate, ca să nu fie lipicioasă.

10.Apoi tăiați-o în bucățele, folosind un cuțit umezit cu apă sau tăvălit prin amidon combinat cu zahăr pudră.

11.La sfârșit tăvăliți bezelele mici prin aceleași ingrediente uscate.

12.Transferați-le într-o strecurătoare și cerneți-le foarte bine, ca să eliminați excesul de amidon și zahăr pudră de pe ele.

13.Serviți bezelele moi cu cacao caldă sau rumenite cu arzătorul (imitație pentru focul de tabără)!

14.Păstrați-le într-un recipient închis, ca să nu se usuce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New