Biscuiți cu mere, pregătiți din cele mai accesibile ingrediente!

Acești biscuiți cu mere sunt ideali pentru micul dejun și un prânz luat cu dvs. la serviciu. Sunt moi, aromați, delicioși și se încadrează ideal în lista deserturilor preparate cu mere proaspete din sezonul tomnatic. Vă recomandăm să încercați această rețetă. Este foarte ușoară de preparat, însă foarte gustoasă!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 2 mere;

– 60 g de zahăr;

– 30 g de unt;

– 10 g de suc de lămâie;

Pentru aluat:

– 1 ou;

– 60 g de zahăr;

– 180 g de făină;

– 3 g de praf de copt;

– 100 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: decojiți merele și tăiați-le în formă de cubulețe mici.

2. Încingeți o tigaie cu un cubuleț de unt, adăugați merele, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați foarte bine cu o spatulă. Gătiți merele la foc mare, până când se va evapora tot sucul. Transferați umplutura pe o farfurie plată și răspândiți-o uniform într-un strat subțire, ca să se răcească mai repede.

3. Pregătiți aluatul: adăugați oul și zahărul într-un bol adânc. Amestecați cu un tel, apoi încorporați făina cernută, praful de copt și untul de temperatura camerei, tăiat cubulețe. Trebuie să obțineți un aluat omogen, moale și care nu se lipește de mâini.

4. Înfășurați bila de aluat într-o folie alimentară și puneți-o la rece în frigider pentru 30 de minute.

5. Despachetați aluatul, rupeți câte puțin cu mâna și modelați biluțe rotunde și netede. Amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

6. Luați un recipient cu baza un pic mai mică decât mărimea biluțelor, înmuiați-o în făină și aplatizați bilele de aluat, formând o adâncitură.

7. Adăugați câte o lingură de umplutură în fiecare adâncitură și dați tava la cuptor. Coaceți prăjiturile timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

8. Transferați biscuiții pe un platou și serviți-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New