Biscuiții cu umplutură „Țurțurii”. Pur și simplu se topesc în gură!

Biscuiții „Țurțurii” reprezintă desertul ideal pentru perioada rece a anului. Puteți să vă răsfățați familia cu ei sau să-i adăugați în cutiile cu biscuiți, pe care le oferiți în dar prietenilor. Se prepară rapid și sunt foarte fini, ușori și gustoși. Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-un ou mediu;

-90 g de unt;

-50 g de zahăr;

-50 ml de lapte;

-240-260 g de făină;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-o linguriță rasă de praf de copt;

-un praf de sare;

-½ linguriță de coajă rasă de portocală sau lămâie (opțional).

Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei!

Pentru umplutură:

-200 g de gem de fructe;

-o linguriță de griș.

Alte variante de umpluturi: brânză dulce de vaci + zahăr, mere caramelizate, dulce de leche (lapte condensat caramelizat), nuci mărunțite + zahăr, fructe uscate tăiate mărunt.

Din aceste ingrediente veți obține 16 biscuiți (aproximativ 600 g).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați oul, zahărul tos, zahărul vanilat, un praf de sare, coaja rasă de portocale și laptele până la omogenizare, folosind telul.

2.Adăugați untul moale. Amestecați foarte bine.

3.Adăugați jumătate din făina cernută și praful de copt. Amestecați cu telul până la omogenizare. Apoi adăugați treptat restul făinii și frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen și nelipicios.

4.Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 15 minute.

5.Pregătiți umplutura: amestecați gemul și grișul (grișul va îngroșa umplutura și nu îi va permite să se scurgă de pe biscuiți).

6.Modelați biscuiții: divizați aluatul în 2 bucăți egale. Cât lucrați cu prima bucată, dați-o pe cealaltă la frigider.

7.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul într-o foaie rotundă, cu grosimea de 3-4 mm. Tăiați-o în 8 sectoare egale.

8.Realizați câte 2 secțiuni incomplete, paralele, lângă ambele margini lungi ale fiecărui sector (ca în imaginea de mai jos).

9.Puneți câte aproximativ o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui sector de aluat.

10.Apoi îndoiți pe rând marginile lui spre interior, răsfirând puțin fâșiile de la nivelul lor. Lipiți baza biscuitului obținut cu mâinile.

11.Transferați biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt. Tăiați o parte din baza fiecăruia dintre ei, ca să fie dreaptă și aspectuoasă.

12.Coaceți biscuiții timp de 15-20 minute, până când vârful lor va începe să se rumenească, în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

13.Lăsați-i să se răcească, după care presărați-i cu zahăr pudră.

14.Serviți biscuiții cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New