Bulete dulci din brânză dulce de vaci!

Buletele din brânză dulce de vaci sunt delicioase. Ele reprezintă o alternativă excelentă pentru biscuiții obișnuiți, serviți cu băuturile fierbinți. Puteți să le mâncați cu dulceață, gem, smântână fermentată sau ca atare, fără topping-uri. Sunt oricum gustoase!

INGREDIENTE:

-400 g de brânză dulce de vaci (cu orice conținut de grăsime);

-½ linguriță de sare;

-2-3 linguri de zahăr (sau după gust);

-2 ouă;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu (stins cu oțet sau suc de lămâie);

-6-8 linguri de făină (+ pentru tăvălit);

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc (dacă doriți ca buletele să aibă o textură extrem de fină, puteți să pasați brânza cu blenderul sau să o treceți printr-o strecurătoare măruntă). Adăugați sarea, zahărul, ouăle și bicarbonatul de sodiu, stingându-l cu puțin oțet sau suc de lămâie. Amestecați foarte bine.

2.Adăugați făina cernută și amestecați foarte bine, până veți obține o compoziție destul de densă, dar lipicioasă.

3.Încingeți o cantitate mare de ulei într-o crăticioară/tigaie adâncă sau într-un tuci (nivelul lui trebuie să corespundă cu înălțimea a 2-3 degete lipite, orientate în direcție orizontală).

4.Luați câte aproximativ o lingură din compoziția de brânză și puneți-o pe o farfurie cu făină. După ce o veți tăvăli pe toate părțile prin făină, modelați-o sub formă de biluță (cu diametrul de 1.5-2 cm).

5.Prăjiți buletele în uleiul încins, pe foc moderat, pe toate părțile, până vor deveni aurii.

6.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

7.Înainte de servire puteți să le presărați cu zahăr pudră.

După cum vedeți, aceste bulete se prepară ușor, dar sunt incredibil de gustoase și fine. Ele reprezintă un mod excelent de introducere a brânzei dulci de vaci în meniul copiilor, care nu vor să mănânce acest produs folositor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New