Bulion de roșii pentru iarnă — fără oțet și sterilizare!

Multe gospodine consideră că prepararea conservelor este un proces laborios, dar astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă de conservare a bulionului de roșii pentru iarnă. Bulionul de roșii preparat după această rețetă este delicios și aromat. Puteți să-l folosiți pentru pregătirea supelor, ciorbelor și diferitor sosuri.

Datorită faptului că constă din roșii coapte, boia de ardei dulce și ardei iute, bulionul de roșii capătă o culoare roșie intensă. Gustul lui este foarte bogat și plăcut: dulce-acrișor, moderat de sărat și ușor picant. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

-5 kg de roșii coapte;

-500 g de ardei dulci roșii sau o linguriță de boia de ardei dulce (dacă nu vă plac ardeii dulci, nu-i adăugați deloc în bulion);

-un ardei iute (sau după gust);

-2-3 foi de dafin;

-8-10 boabe de ienibahar;

-40-50 g de sare (o lingură cu vârf);

-2-3 linguri de zahăr (în funcție de dulceața roșiilor).

Din ingredientele indicate mai sus veți obține 4-4.5 litri de bulion de roșii.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați toate legumele de părțile necomestibile. Tăiați-le în bucățele potrivite pentru trecerea prin mașina de tocat carne.

2.Treceți legumele prin mașina de tocat carne, montându-i sita medie. Ca să le pasați, puteți să folosiți și alte dispozitive: blenderul sau robotul de bucătărie.

3.Puneți compoziția de legume pe foc și, amestecând periodic, aduceți-o până la punctul de fierbere.

4.Adăugați foile de dafin, boabele de ienibahar, sarea și zahărul. Pe lângă ardeii proaspeți, noi am adăugat o linguriță de boia de ardei dulce în bulion, ca să-i oferim o culoare mai intensă.

5.Amestecați și fierbeți bulionul de roșii pe foc moderat, pe parcursul a 20-30 minute din momentul clocotirii. Nu trebuie să-l acoperiți cu un capac sau să adunați spuma formată pe suprafața lui. Bulionul este gata, când partea densă din el începe să se lase pe fundul cratiței, iar la suprafață rămâne un lichid clar și transparent.

6.Reduceți focul până la minim și turnați bulionul clocotind în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate. Dacă doriți, înainte de conservare puteți să scoateți boabele de ienibahar din el.

7.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și lăsați-le să se răcească complet. Nu este obligatoriu să le înveliți.

8.Puteți să păstrați bulionul de roșii atât într-un loc răcoros, cât și la temperatura camerei. În timpul iernii el va fi colacul dumneavoastră de salvare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New