Caise conservate în sirop (fără sterilizare)!

O rețetă simplă de conservare a caiselor! Ea presupune prelucrarea termică minimă a caiselor, ceea ce permite păstrarea mai multor vitamine. Dacă rețeta este urmată întocmai, conservele obținute se păstrează excelent pe parcursul întregii ierni.

INGREDIENTE:

-24-30 caise mari (tari, cărnoase) — pentru 3 borcane de 700 ml.

Pentru sirop (suficient pentru 3 conserve de 700 ml):

-1.5 pahare de zahăr;

-800 ml de apă;

-½ linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați caisele. Divizați-le în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii și așezați-le compact în borcanele sterilizate.

2.Turnați apă fierbinte în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați caisele să se opărească pe parcursul a 10 minute.

3.Pregătiți siropul: puneți 800 ml apă, zahărul și sarea de lămâie (ea are rolul de conservant și reduce puțin dulceața siropului) într-o cratiță. Aduceți siropul până la punctul de fierbere.

4.Peste 10 minute scurgeți apa din fiecare borcan cu caise. Apoi umpleți-l îndată cu sirop fierbinte. Acoperiți-l cu capacul lui, închizându-l ermetic.

Puteți să puneți apa scursă din borcane și siropul rămas într-o cratiță, să adăugați alte fructe și să pregătiți un compot delicios.

5.Întoarceți conservele obținute cu capacele în jos. Înveliți-le cu o pătură călduroasă și lăsați-le să se răcească complet.

6.Puneți-le la locul de păstrare.

Siropul din aceste conserve poate fi folosit pentru însiroparea blaturilor pentru torturi sau poate fi servit cu papanași, clătite, blinii sau alte deserturi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New