Carne de porc cu legume preparate în stil asiatic (stir fry). O explozie de gust!

Astăzi vă prezentăm o rețetă din bucătăria asiatică: carne de porc cu legume preparate în wok.

Stir fry nu este denumirea unui fel de mâncare, ci o tehnică tradițională de preparare a alimentelor în țările orientale. Traducându-o din limba engleză, expresia respectivă înseamnă „prăjit și amestecat”.

Stir fry se potrivește excelent pentru pregătirea cărnii de porc, vită și pui, creveți, tofu, legume și tăieței.

INGREDIENTE:

-1 kg de carne de porc;

-2-3 morcovi;

-3-4 ardei grași;

-300 g de ciuperci;

-3-4 cepe;

-300 g de fasole verde;

-5 căței de usturoi;

-o legătură de coriandru proaspăt;

-150 ml de sos de soia;

-3 lingurițe de amidon;

-2 linguri de oțet de orez (sau de mere);

-ulei — pentru prăjit;

-1-2 lingurițe de zahăr;

-sare — după gust;

-semințe de susan — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați toate legumele. Tăiați-le în fâșii groase și lungi. Cantitatea de legume trebuie să fie de 2 ori mai mare decât cea de carne. Ca să pregătiți această rețetă, puteți să folosiți orice legume.

2.Spălați și uscați coriandrul. Mărunțiți-l cu ajutorul cuțitului.

3.Noi am folosit ciuperci congelate. Dacă veți folosi ciuperci proaspete, tăiați-le în felii egale.

4.Spălați și uscați carnea (de obicei, se utilizează carne slabă de porc/vită sau carne de pui). Tăiați-o în fâșii subțiri (cât pentru o îmbucătură), perpendiculare pe direcția fibrelor.

5.După ce veți pregăti toate ingredientele, puneți wok-ul pe aragaz și încingeți puțin ulei în el. Începeți cu prepararea cărnii: prăjiți-o amestecând continuu, pe foc mare, până se va evapora toată zeama, pe care o va elibera. Apoi mai gătiți-o timp de 2 minute și transferați-o într-un bol.

6.Apoi prăjiți pe rând legumele pregătite, adăugând ulei doar atunci când este necesar: ardeiul gras, morcovul, fasolea verde și ciupercile. Prăjiți fiecare legumă pe foc mare, timp de maxim 5 minute, ca să reușească să se rumenească, dar să rămână ușor crocantă. În timpul acestui proces amestecați continuu, pentru ca legumele să se prăjească uniform.

7.La sfârșit prăjiți ceapa pe foc mare, până va deveni ușor aurie. Peste aproximativ 5 minute adăugați usturoiul mărunțit și prăjiți totul timp de încă 1-2 minute.

8.Adăugați celelalte legume prăjite în wok. Fără să reduceți flacăra, adăugați zahărul și amestecați. Zahărul este necesar pentru caramelizarea suplimentară a legumelor.

9.Peste 2-3 minute adăugați carnea prăjită în wok. Turnați oțetul de orez, amestecați și continuați prăjirea pe foc mare.

10.Între timp amestecați sosul de soia și amidonul. Adăugați compoziția rezultată în wok și amestecați totul timp de 1-2 minute, până când sosul se va îngroșa, iar carnea și legumele vor căpăta un aspect lucios și o consistență vâscoasă.

11.Adăugați coriandrul mărunțit și amestecați. Dacă este necesar, asezonați mâncărica cu sare.

12.Luați wok-ul de pe foc și transferați legumele și carnea într-un alt vas. Presărați-le cu semințe de susan și serviți-le ca mâncare separată sau în calitate de garnitură. Cea mai potrivită garnitură este orezul.

Dacă mâncărica este gătită corect și rapid, legumele nu vor fi nici fierte, nici crude, ci ușor crocante.

Această rețetă este foarte reușită. Carnea de porc iese neobișnuit de gustoasă și aromată. Carnea fină, legumele ușor crocante și verdeața parfumată — toate pătrunse de sosul dulce-acrișor — se combină excelent și vor fi pe placul amatorilor bucătăriei asiatice.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New