Carne de porc, gătită prin înăbușire!

Un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

-carne de porc;

-multă ceapă;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-coriandru măcinat — după gust;

-busuioc proaspăt — după gust (puteți să-l înlocuiți cu busuioc uscat);

-câteva foi de dafin;

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea în bucăți puțin mai mari decât cele pentru frigărui. Puneți-o într-un bol adânc.

2.Adăugați sare, piper negru măcinat și coriandru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.

3.Dați carnea la frigider pentru 2 ore.

4.Apoi puneți bucățile de carne cu grăsimea în jos pe tigaia uscată și prăjiți-le pe foc puțin mai mare decât cel moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni. Dacă folosiți carne fără grăsime, puteți să adăugați o lingură de ulei.

5.Transferați bucățile de carne într-o cratiță, așezându-le sub formă de straturi și presărând fiecare strat cu ceapă tăiată în semiluni groase, foi de dafin și busuioc tăiat în bucățele.

6.Turnați puțină apă în tigaia, în care ați prăjit carnea. Lăsați stratul de prăjeală de pe fundul ei să se înmoaie pe parcursul a 10 minute, după care răzuiți-l cu spatula și amestecați-l cu apa (stratul de prăjeală nu trebuie să fie ars, ci doar rumenit).

7.Turnați apa cu prăjeala în cratiță. Apoi completați-o cu apă curată, astfel încât să acoperiți aproape complet carnea.

8.Acoperiți cratița cu un capac și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Apoi reduceți focul până la minim și gătiți carnea timp de 40-60 minute, până va fi gata și va căpăta textura, care vă place. Aveți grijă ca lichidul din cratiță să nu se evapore: dacă este necesar, completați-l cu apă fierbinte.

9.Serviți carnea înăbușită cu orice garnitură: piure de cartofi, piure de mazăre, paste făinoase, orez, hrișcă, legume etc.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New