Cartofi gătiți la borcan!

O metodă unică, potrivită pentru cei care nu au tăvi sau alte vase pentru copt (de exemplu, când plecați la casa de vacanță, în care există cuptor, dar nu aveți multe vase pentru gătit)! Cartofii pregătiți după această rețetă ies suculenți, aromați și foarte apetisanți. Nouă ne place să-i servim cu salată de legume proaspete. Încercați neapărat acest deliciu!

INGREDIENTE:

-1 kg de cartofi;

-400 g de slănină (puteți să o înlocuiți cu șuncă, salam sau carne);

-2 cepe;

-3-4 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-o bucățică de unt;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i în bucățele (dimensiunea lor depinde de timpul, pe care vă permiteți să-l alocați coacerii lor: cu cât sunt mai mici, cu atât se vor găti mai repede) și puneți-i într-un bol adânc.

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine, ca să le răspândiți pe toate bucățile de cartofi.

3.Tăiați ceapa în semiluni cu grosimea medie, iar slănina — în fâșii scurte și groase. Adăugați-le în cartofi. Amestecați.

4.Ungeți fundul și pereții câtorva borcane curate și uscate cu unt cu ajutorul unei furculițe (noi am folosit borcane de 500 ml). Astfel cartofii nu se vor lipi de ele.

5.Umpleți borcanele pregătite cu cartofii combinați cu ceapă și slănină. Acoperiți-le cu bucăți de folie de aluminiu.

6.Introduceți borcanele în cuptorul rece. Încălziți-l până la 180°C și coaceți cartofii până vor fi gata (noi i-am gătit pe parcursul a 50 minute). Apoi opriți focul, întredeschideți puțin ușa cuptorului și lăsați-l să se răcească puțin: doar după aceasta scoateți borcanele — altfel ele pot să se crape din cauza diferenței mari de temperatură.

7.Serviți cartofii copți cu multă plăcere! Ei se rumenesc frumos, sunt extrem de aromați și au gust nemaipomenit (slănina le oferă un farmec aparte)!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New