Cea mai bună conservă de legume (pentru iarnă). Se păstrează excelent în orice condiții!

Merită încercată!

INGREDIENTE:

-2 kg de vinete;

-1.5 kg de roșii;

-1.5 kg de ardei grași;

-500 g de ceapă;

-150 g de usturoi;

-o legătură de verdeață (pătrunjel, țelină verde);

-250-300 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

În fiecare borcan de 500 ml:

-5 boabe de piper negru;

-½ linguriță de sare neiodată;

-o linguriță de zahăr (opțional — dacă roșiile sunt acrișoare);

-o linguriță de oțet 9%.

Din aceste ingrediente veți obține 8 borcane de 500 ml de legume conservate.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați roșiile în bucăți și îndepărtați-le cotoarele. Treceți-le prin storcătorul de roșii (dacă nu aveți un asemenea dispozitiv, treceți roșiile prin mașina de tocat carne sau dați-le prin răzătoare, după care strecurați-le printr-o sită măruntă, ca să separați pulpa de coji și semințe).

2.Tăiați vinetele în rondele cu grosimea de 7-8 mm.

3.Tăiați ceapa în semiluni subțiri.

4.Curățați ardeii grași de codițe, semințe și nervuri. Tăiați-i sub formă de fâșii lungi și groase.

5.Mărunțiți verdeața. Dați usturoiul prin răzătoarea mică (de asemenea, puteți să-l mărunțiți cu cuțitul sau să-l treceți prin presa de usturoi).

6.Turnați 100 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați ceapa și prăjiți-o pe foc moderat, până se va înmuia și va începe să se rumenească.

7.Apoi adăugați sucul de roșii. Amestecați și fierbeți totul timp de 10 minute din momentul clocotirii, amestecând frecvent.

8.Adăugați ardeii grași. Amestecați și fierbeți-i pe parcursul a 5 minute în sosul de roșii, sub capac, ca să se înmoaie puțin și să poate fi introduși ușor în borcane.

9.Luați compoziția de ardei, ceapă și roșii de pe foc. Adăugați usturoiul tocat și verdeața mărunțită în ea. Amestecați. 

10.Între timp prăjiți vinetele pe o tigaie încinsă, în care ați turnat puțin ulei rafinat de floarea-soarelui: pe foc moderat-mare, pe ambele părți, până se vor rumeni.

11.Puneți boabele de piper negru, sarea și zahărul în borcanele sterilizate, cu volumul de 500 ml. Apoi adăugați ardeii cu tot cu sosul de roșii și rondelele de vânătă în ele, așezându-le cât mai compact, în straturi alternante.

12.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate și puneți-le pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Acoperiți capacele lor cu o altă bucată de folie de aluminiu.

13.Introduceți tava în cuptorul rece. Setați-i temperatura la 140°C‌ și sterilizați viitoarele conserve timp de 60 minute (20 minute durează încingerea cuptorului și 40 minute — sterilizarea propriu-zisă).

Dacă doriți, puteți să sterilizați viitoarele conserve în cratița cu apă (respectând condițiile valabile pentru sterilizarea oricăror conserve): pe parcursul a 40 minute din momentul clocotirii apei, pe foc mic.

14.Adăugați oțetul în borcane și închideți-le ermetic.

15.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

16.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New