Cea mai bună rețetă de broccoli! Chiar și cei care nu-l iubesc vor rămâne uimiți de gustul obținut!

Combinația de ingrediente din acest fel de mâncare este ideală. Gustul impecabil și aroma de cașcaval copt nu va lăsa pe nimeni indiferent, chiar și pe cei care nu iubesc broccoli. Vă recomandăm să încercați această rețetă, nu veți rămâne dezamăgiți.

INGREDIENTE:

– 400 g de broccoli;

– 250 g de paste;

– jumătate de ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 linguri de sare;

– 1 praf de piper negru măcinat;

– 1/4 dintr-o linguriță de nucșoară măcinată;

– 4 linguri de unt (60 g);

– 4 linguri de făină (30 g);

– 3 pahare de lapte (700 ml);

– jumătate de pahar de mozzarella rasă (100 g);

– jumătate de pahar de cașcaval tare ras (100 g).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați broccoli în buchețele mici și spălați-le bine sub un jet de apă.

2. Adăugați o cratiță cu apă și o lingură de sare pe foc și aduceți-o în punctul de fierbere. Adăugați buchețelele de broccoli și gătiți-le timp de 3-4 minute din moment ce vor da în clocot. Apoi scurgeți-le de apă și scoateți buchețelele pe un platou.

3. În aceeași apă, în care a fiert broccoli, adăugați pastele și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe pachetul acestora. De asemenea, adăugați în apă o linguriță de ulei vegetal, ca să nu se lipească între ele.

4. Între timp, încingeți o crăticioară cu unt, adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit. Amestecați și lăsați să se prăjească, până când vor începe să se rumenească (timp de 2-3 minute la foc mare).

5. Adăugați făina și gătiți-o timp de un minut împreună cu ceapa, amestecând în continuu. Apoi turnați laptele și amestecați. Gătiți timp de 5-6 minute, până când compoziția se va îngroșa.

6. Scoateți crăticioara de pe foc, adăugați o jumătate din cantitatea de cașcaval și mozzarella dată prin răzătoarea mare. Amestecați bine cu un tel, astfel încât produsele de brânză să se topească bine. Apoi condimentați sosul obținut cu o lingură de sare, un praf de piper negru măcinat și nucșoară. Amestecați încă o dată.

7. Transferați pastele fierte, buchețelele de broccoli și sosul într-o cratiță și amestecați-le bine între ele.

8. Transferați amestecul într-o formă de copt și răspândiți-l uniform. Presărați-l cu cea de-a doua parte de cașcaval și mozzarella rasă.

9. Dați forma în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de câteva minute, până când cașcavalul se va topi complet și va prinde o crustă aurie.

10. Porționați deliciul obținut și serviți-l cu multă plăcere cât este fierbinte!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New