Cea mai bună soluție de protecție foliară pentru ardei!

Unii grădinari nu recomandă fertilizarea foliară a ardeilor, dar nu explică motivul acestor sfaturi. Doar ardeii sunt tot culturi legumicole, precum roșiile și castraveții, care sunt influențate pozitiv de asemenea fertilizări. 

Îngrășămintele aplicate în acest fel sunt asimilate rapid. De aceea, ele reprezintă colacul de salvare în situațiile critice. Dar ele nu pot să înlocuiască fertilizările radiculare. 

De exemplu, puteți să folosiți laptele pentru stropirea ardeilor, ca să combateți diverse boli fungice și dăunători. După ce laptele este pulverizat pe suprafața frunzelor și tulpinilor ardeilor, se formează o peliculă de protecție, care împiedică pătrunderea diferitor agenți patogeni. De asemenea, laptele intensifică activitatea microbiologică a ardeilor, ceea ce contribuie la protejarea lui de insectele dăunătoare.

Cel mai bine ar fi să folosiți lapte crud, de țară. Dar dacă acesta nu este disponibil, puteți să-l înlocuiți cu lapte pasteurizat din comerț.

AVEȚI NEVOIE DE:

-10 litri de apă;

-500 ml de lapte (separat de grăsimea, care se adună pe suprafața lui);

-10 picături de iod.

MOD DE LUCRU:

1.Amestecați foarte bine apa cu laptele și iodul.

2.Pulverizați soluția obținută pe frunzele ardeilor. Acest lucru trebuie realizat fie dis-de-dimineață, fie pe înserate.

3.Soluția de lapte poate fi aplicată chiar și în timpul perioadei de rodire.

Spor la grădinărit!

New