Cei mai buni castraveți marinați (pentru iarnă) — foarte gustoși și crocanți! O rețetă foarte simplă!

Probabil aceștia sunt cei mai gustoși castraveți marinați, pe care i-ați gustat vreodată! Gustul lor este foarte echilibrat: sarea, zahărul, oțetul — cantitățile lor din rețetă sunt ideale. Castraveții sunt pur și simplu nemaipomeniți, iar marinada, în care ei se află, rămâne curată și transparentă. Pregătiți câteva conserve după această rețetă! Sigur nu veți regreta!

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 1 litru:

-600-650 g de castraveți;

-o ceapă mică;

-4-5 rondele de morcov;

-2-3 bucățele de ardei iute;

-2 căței de usturoi;

-o umbelă sau un fir de mărar;

-o frunză mică de hrean (opțional);

-30 g de sare neiodată;

-30 g de zahăr;

-20 ml de oțet 9%;

-apă.

Dacă vreți să conservați castraveții marinați în borcane de 2 sau 3 litri, vă vom indica proporțiile de sare, zahăr și oțet, precum și timpul de sterilizare pentru acestea.

Pentru 1 borcan de 2 litri:

-60 g de sare neiodată;

-60 g de zahăr;

-40 ml de oțet 9%.

Timpul de sterilizare: 12-14 minute din momentul clocotirii apei.

Pentru 1 borcan de 3 litri:

-90 g de sare neiodată;

-90 g de zahăr;

-60 ml de oțet 9%.

Timpul de sterilizare: 18-20 minute din momentul clocotirii apei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine castraveții și puneți-i într-un vas adânc. Acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se hidrateze pe parcursul a 2-3 ore.

2.Tăiați ceapa, morcovul, ardeiul iute și usturoiul în rondele subțiri (puteți să tăiați ingredientele respective în bucăți mai mari sau după cum vă place).

3.Puneți rondelele de ceapă, morcov, ardei iute, usturoi și umbelele sau firele de mărar în borcanele curate. Puteți să adăugați și câte o frunză mică de hrean.

4.Umpleți borcanele cu castraveți, așezându-i cât mai compact: inițial în poziție verticală, iar apoi în poziție orizontală.

5.Adăugați sarea neiodată, zahărul și oțetul în fiecare borcan.

6.Umpleți borcanele cu apă la temperatura camerei, astfel încât să rămână aproximativ 1 cm liber până la marginea lor superioară. Acoperiți-le cu capace sterilizate.

7.Tapetați fundul unei cratițe mari cu o cârpă curată sau puneți un grătar scund în ea. Așezați borcanele pe cârpă sau grătar. Apoi turnați apă la temperatura camerei în cratiță, astfel încât aceasta să acopere ¾ din înălțimea borcanelor.

8.Acoperiți cratița cu un capac și aduceți apa din ea până la punctul de fierbere (pe foc mare). Apoi sterilizați viitoarele conserve timp de 7-8 minute din momentul clocotirii apei, pe focul minim.

9.Scoateți pe rând borcanele din apă și închideți-le ermetic.

10.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți conservele la locul de păstrare!

Deși își modifică culoarea în timpul sterilizării și se încrețesc în timpul răcirii, castraveții marinați în acest fel sunt foarte crocanți și gustoși. Dacă veți deschide conserva cu câteva ore înainte de servire, veți observa cum castraveții își recapătă forma lor inițială.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New