Cei mai buni papanași. O rețetă de milioane, cu rezultat mereu reușit!

După părerea noastră, aceștia sunt papanașii ideali: nu se fărâmițează în timpul prăjirii, rămân pufoși și, cel mai important, au gustul fin de brânză, pe care toți îl adorăm. Respectați pașii rețetei și veți putea pregăti acest deliciu!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză dulce de vaci (se cântărește după separarea de zer);

-un ou;

-o lingură de zahăr;

-2-3 linguri de griș (30-45 g);

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat (opțional);

-făină — pentru tăvălit;

-ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci într-o bucată de tifon și stoarceți-o cu mâinile cât mai bine, ca să o separați de zer. Acesta este unul dintre secretele papanașilor ideali.

Noi am folosit brânză moale. Dacă brânza dumneavoastră este mai tare, treceți-o în prealabil printr-o strecurătoare măruntă sau pasați-o puțin cu blenderul.

2.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Adăugați oul, un praf de sare, zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați.

Nu vă recomandăm să adăugați mai mult zahăr, deoarece acesta va face compoziția mai lichidă. Dacă vă plac papanașii foarte dulci, presărați-i ulterior cu zahăr pudră sau serviți-i cu topping-uri destul de dulci.

3.Adăugați 2 linguri de griș. Amestecați. 

4.Lăsați compoziția să se „odihnească” pe parcursul a 10-15 minute, pentru ca grișul să se umfle și să absoarbă lichidul excesiv. S-ar putea să mai aveți nevoie de o lingură de griș — în funcție de umiditatea brânzei și mărimea oului.

5.Amestecați încă o dată compoziția rezultată și modelați 10 biluțe cu greutatea de 60 g din ea.

6.Aplatizați puțin fiecare biluță de brânză și tăvăliți-o prin făină.

7.Apoi puneți o formă rotundă în jurul ei și rulați-o cu ajutorul acesteia pe suprafața de lucru, ca să-i neteziți marginile și să-i oferiți o formă îngrijită.

8.Procedați similar cu celelalte biluțe de brânză.

9.Prăjiți papanașii într-o cantitate mică de ulei încins, pe foc mic-moderat, timp de câte 1.5-2 minute pe fiecare parte, până se vor rumeni.

10.Serviți papanașii cu smântână fermentată și dulceață sau alt topping, care vă place.

Acești papanași pot fi congelați îndată după modelare: așezați-i pe un tocător acoperit cu hârtie de copt și dați-i la congelator până vor îngheța. Apoi puneți-i în pungi de plastic și păstrați-i în congelator. Când vreți să-i serviți, puneți-i așa congelați pe tigaia cu ulei încins și prăjiți-i pe foc mic. Ei reușesc să se dezghețe și să se prepare în interior, fără să se ardă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New