Cel mai gustos tort fără făină – se pregătește foarte simplu și ușor! Va avea un succes garantat!

O rețetă de tort cu un gust senzațional! Este atât de fin și aerat, încât se topește în gură. Are un gust delicat de cremă de ciocolată, combinată cu aroma și textura miezului de nucă. Merită să-l încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 g de miez de nucă;

– 150 g de stafide;

– 10 albușuri de ou;

– 1 praf de sare;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 300 g de zahar pudră;

– 60 g de amidon de porumb;

Pentru cremă:

– 10 gălbenușuri de ou;

– 90 g de zahăr tos;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 150 ml de lapte;

– 120 g de ciocolată;

– 190 g de unt;

Pentru decor:

– miez de nucă tocat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: uscați miezul de nucă pe o tigaie încinsă, apoi transferați-l pe o tavă și lăsați-l să se răcească puțin. După aceasta, tocați-l mărunt cu ajutorul unui cuțit.

2. Puneți stafidele într-un recipient și acoperiți-le cu apă călduță. Lăsați-le să se înmoaie.

3. Separați albușurile de gălbenușuri. Acoperiți gălbenușurile cu o folie alimentară și puneți-le în frigider.

4. Adăugați un praf de sare și zahărul vanilat în albușuri și bateți-le cu mixerul pornit la viteză medie, adăugând treptat și zahărul pudră. Trebuie să obțineți o compoziție albicioasă și solidă, care ia forma telului.

5. Scurgeți apa din stafide și încorporați-le cu miezul tocat de nucă. După aceasta, adăugați amidonul de porumb și amestecați-le bine.

6. Încorporați treptat compoziția obținută în albușurile bătute, amestecând ușor cu o spatulă.

7. Înmuiați un inel de patiserie în amestecul obținut și marcați pe o hârtie de copt trei cercuri. Astfel, veți putea forma blaturile de o formă perfect rotundă și de mărimea inelului. Deci, după ce le-ați marcat, împărțiți aluatul în trei părți egale și umpleți cercurile cu un strat de amestec, răspândindu-l uniform, fără să încălcați marginea.

*Diametrul inelului nostru de patiserie este de 20 cm.

8. Dați tava la cuptor și coaceți blaturile timp de 35-40 de minute la temperatura de 175°C.

Sfat: după ce le veți scoate din cuptor, să îndepărtați hârtia de copt cât vor fi calde, deoarece pe urmă va di mai dificil de făcut acest lucru. De asemenea, le puteți decupa după forma inelului, ca să fie cu marginile cât mai drepte.

9. Pregătiți crema: adăugați gălbenușurile de ou, zahărul tos și cel vanilat într-o crăticioară. Bateți-le ușor cu un tel, apoi turnați laptele și amestecați. Puneți cratița pe foc și fierbeți crema la foc mediu, amestecând în continuu, până când se va îngroșa.

10. Scoateți cratița de pe foc și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Amestecați până când aceasta se va topi și se va omogeniza cu crema. Transferați-o într-un bol, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

11. Adăugați untul moale într-un bol și bateți-l cu mixerul, astfel încât să devină cremos. După aceasta, luați câte o lingură de cremă de ciocolată și încorporați-o cu el, folosind mixerul, apoi amestecați bine cu o spatulă.

12. Asamblați tortul: amplasați un blat pe platoul de servire, ungeți-l cu cremă, apoi continuați să stratificați tortul, alternând blaturile și crema, până când le veți termina. În final, ungeți și laturile tortului cu cremă și decorați tortul cu miez de nucă tocat mărunt. Puneți-l în frigider pentru 1-2 ore.

13. Scoateți tortul din frigider, porționați-l și serviți-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New